Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Zwolse Lente trekt 26.000 bezoekers

Zwolle – ‘Puur nostalgie’, ‘mooi tijdsbeeld’ en ‘leuk om te ontdekken hoe Zwolle er vroeger uit zag’. Een greep uit de reacties op de expositie ‘De Zwolse Lente’.

De expositie met foto’s van Zwolle uit 1945-1976 gemaakt door persfotograaf Dolf Henneke in het Academiehuis de Grote Kerk trok meer dan 26.000 bezoekers. “Mensen raakten bij de foto’s met elkaar in gesprek en deelden hun herinneringen. Soms zagen zij zichzelf of een familielid terug op de foto’s. Precies waar wij op hadden gehoopt. De expositie was bedoeld als cadeau aan alle Zwollenaren en volgens mij is dat goed aangeslagen”, zegt Vincent Robijn, directeur-bestuurder van Allemaal Zwolle.

Allemaal Zwolle heeft als doelstelling de geschiedenis van de stad dichtbij de mensen te brengen en op een laagdrempelige en innovatieve manier te presenteren. Met deze eerste expositie is dat goed gelukt. In het najaar zal het volgende evenement volgen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button