Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse jeugdprojecten krijgen 36.000 euro van Weeshuis

Zwolle – In de tweede beslisronde van 2023 heeft het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle weer 36.000 euro toegezegd. En wel aan diverse Zwolse projecten die passen binnen de doelstellingen van het fonds. Al deze projecten dragen bij aan de educatieve en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

Zestien projecten

In totaal mogen zestien aanvragers rekenen op fianciële ondersteuning voor hun project. Stichtingen Empower, Reis met je Hart en Weekje Weg krijgen een bijdrage voor de vakanties die ze houden voor kinderen uit financieel kansarme Zwolse gezinnen. Trias Jeugdhulp wordt ondersteund bij het zomerkamp voor woon-/observatiegroep Gouwe 9. Verder krijgt Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier een bijdrage voor de herinrichting van speeltuin Bestevaer. Speelotheek Leentje Buur kan rekenen op financiële steun voor de aanschaf van nieuw speelgoed en The Open Peppercup voor het gelijknamige internationale sportevenement.

Op cultureel gebied wordt stichting Zwolle Presents financieel bijgestaan bij het ShowDeKnetter Festival. Stichting Stadsfestival Zwolle bij de buitenproductie Stadsmuzikanten van Bremen, en stichting Vrienden van Meander Bigband bij het festival Young Blue United. Stichting de Bühne krijgt geld voor Gluren bij de buren. En Reuring Theater bij de jeugdtheatervoorstelling Niemand weet dat het niet zo is. Verder krijgt stichting Filmtheater Fraterhuis ondersteuning bij Fraterhuis Talks, en stichting MYpodium bij het Zwolle Pride Festival.  Jubal Zwolle bij de aanschaf van nieuwe kleding voor STaDSBaND en Victory Drumline en Theatergroep De Jonge Honden bij het educatiepakket van de voorstelling Spaghettirellen.

Aanvragen

Heb jij ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl. Kijk of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 26 juni 2023 17.00u een aanvraag indienen voor de derde beslisronde van 2023. En als je een cultureel project hebt waarvoor je maximaal €2.000 wilt aanvragen bij hen, mag je ook een vlog insturen in plaats van een projectplan. Meer informatie hierover vind je op hun website.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Zij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Hun giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Foto: Shutterstock

Meer info

Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl
Facebook: /weeshuiszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren