112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit kreeg Isala binnen aan vuurwerk- en carbidslachtoffers; ernstig hoofdletsel

Zwolle – De jaarwisseling is in het Isala ziekenhuis in Zwolle en Meppel redelijk rustig verlopen, ondanks enkele incidenten met vuurwerk, drank en drugs. Dat meldt Lindsey Elsendoorn, communicatieadviseur van Isala.

Op de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) in Zwolle werden acht vuurwerkslachtoffers binnengebracht, waarvan één door carbid. Zeven van hen hadden intoxicaties door alcohol of drugs, waarvan twee minderjarig waren. Eén van deze jongeren had ook vuurwerkletsel. De verwondingen varieerden van oogletsel tot brandwonden, handletsel en hoofdletsel. Eén patiënt met ernstig hoofdletsel moest direct worden geopereerd en ligt op de intensive care. In totaal werden er veertien patiënten gezien die in nieuwjaarsnacht gewond raakten.

In Meppel was het iets rustiger, met vijf patiënten die letsel opliepen gerelateerd aan Oud & Nieuw. Twee van hen hadden hoofdletsel en drie botbreuken. Vier van hen waren onder invloed van alcohol of drugs.

De cijfers laten zien dat het aantal slachtoffers in Zwolle vergelijkbaar is met vorig jaar, toen er acht patiënten werden behandeld. In Meppel is er een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, toen er één patiënt was. In 2020 waren er respectievelijk vijftien en twee patiënten in Zwolle en Meppel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button