Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse en Nederlandse vlag halfstok bij monument Meppelerstraatweg

Zwolle – Geen officiële herdenking met schoolkinderen van basisschool Het Turfschip dit jaar. Toch hingen de vlaggen halfstok vandaag bij het monument aan de Meppelerstraatweg in de wijk Dieze. Ieder jaar wordt hier herdacht dat vijf inwoners afkomstig uit Zwolle, Kampen en Lutten op 31 maart 1945 wegens een verzetsdaad werden terechtgesteld door de Duitsers.

Het monument aan de Meppelerstraatweg is in 1963 geplaatst en werd in 2008 door basisschool De Springplank geadopteerd. Het monument bestaat uit een kruis en vijf boomstammen met daarop de namen van de slachtoffers, uitgevoerd in kunststeen.

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. Vandaag

De Nederlandse en de Zwolse vlag hingen vandaag halfstok van 9:00 uur tot zonsondergang. De opstelling, gezien met de rug naar de vlaggen, is als volgt: de Nederlandse vlag rechts, de Zwolse vlag links.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close