SportVoetbal

Zwolsche Boys wint opnieuw van EDON

Zwolle – Na de 0-4 uitzege won zaterdag thuis opnieuw van stadsgenoot EDON. Lang leek het erop dat de uitslag ongeveer gelijk zou worden aan die van de uitwedstrijd, maar in de laatste tien minuten werd het nog onverwacht spannend.

Zwolsche Boys begon met twee A-junioren in de basis. Keeper Bram Koiter verving de geblesseerde Nik Kloosterboer en Junny Samboe, die inmiddels de overstap naar het eerste elftal heeft gemaakt, startte op rechtsbuiten. De Boys mistten voorin Yusuf Erdem en Roy Frankot. Daarnaast ontbraken ook Roy Supèr, Martin Meijer, Raymond Scheffer en Thijs Giesbers. Meevaller was de terugkeer van Richard Teunis; hij begon op de reservebank en maakte na rust zijn rentree als vervanger van Benjamin Wever.

In de eerste 45 minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij. Zo liet Junny de linksback van EDON meerdere malen zijn hielen zien en op overheersten de Boys op het middenveld. De gasten brachten voetballend weinig verheffends. Enkele lange ballen kwamen aan bij de twee aanvallers, die de verdediging van de Boys af en toe nog behoorlijk bezighielden.
De mooiste aanval van de eerste helft ontstond bij Yavuz Özdemir, die Junny de diepte in stuurde. De voorzet van de rappe buitenspeler kwam op het hoofd van Bas de Man, maar de linksbuiten kwam nog niet tot scoren. Zijn collega-aanvaller Lennart Prins lukt dat wel: vlak voor rust promoveerde hij op acrobatische wijze een halve voorzet van Arnoud de Vries tot de 1-0.

Na rust kroop EDON iets meer uit zijn schulp. De groenwitten vergaten daarentegen steeds meer te voetballen. Toch kwam de ploeg van trainer Hans Tuin op een 3-0 voorsprong. Lennart Prins maakte vlak na de onderbreking zijn tweede van de middag nadat hij samen met Bas de Man op de doelman van de gasten afkwam. Laatstgenoemde legde de bal keurig breed en Prins rondde af. De scheidsrechter negeerde hier terecht het vlagsignaal van de grensrechter van EDON.

Zo’n tien minuten voor tijd vergat de scheidsrechter Zwolsche Boys een penalty te geven, zoals vaker deze wedstrijd. Yavuz passeerde in de zestien een mannetje en werd gevloerd. De bal kwam vervolgens bij de buitenspelstaande Bas, die rustig afrondde. Omdat de arbiter niet floot, compenseerde hij het niet geven van de strafschop.

3-0. Wedstrijd beslist. Zou je zeggen. Want met nog zes minuten op de klok kreeg Robin van der Kuijt zijn tweede gele kaart en drukte EDON nog meer aan dan ze al deden. Uit de vrije trap die ontstond na de overtreding van Robin scoorde de ploeg de 3-1. In blessuretijd maakten ze zelfs nog een tweede treffer, maar uiteindelijk pakten de Boys terecht de drie punten.

Op Tweede Paasdag (maandag 28 maart) staat voor de derde maal dit seizoen de uitwedstrijd tegen ’s Heerenbroek op het programma. Hopelijk ligt het veld er ditmaal goed bij.

Verslag: Arnoud de Vries