KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Zwols American Football team wordt landskampioen

Zwolle – Op zondag 7 juli om 12 uur streken de Zwolle Blue Jays, samen met de Flevo Phantoms als combiteam, neer in Leiden. Zij hadden de landstitel te verdedigen, nadat ze afgelopen seizoen de finale hadden gewonnen en de Women’s Football League (WFL) schaal mee naar Zwolle namen.

Wederom trokken zij ten strijde tegen hun aartsrivaal de Amsterdam Cats. Uiteindelijk had de Amsterdamse kat niet genoeg in huis om de Zwolse vogel op te eten en wonnen de Blue Jays in overtime de spannende finale.

Spannend

Murielle Nestor-Hubert, teamcaptain en quarterback, vertelt dat het heel spannend was. “De wedstrijd was heel zwaar en pittig”, zegt ze zuchtend. “Beide teams waren eigenlijk even sterk waardoor de wedstrijd lang nul-nul bleef steken. Dus dat zegt al dat je echt aan elkaar gewaagd bent! Het was een mooie wedstrijd, we deden echt fantastische dingen. Uiteindelijk trokken wij in de verlenging aan het langste eind en scoorden we een touchdown. Heel mooi en een super goede finish voor een zware en lange wedstrijd. Het was echt zenuwslopend, maar ook zo tof.”

Dennis Nijmeijer, headcoach, kijkt terug op een interessante wedstrijd. “Aan beide zijdes stond de defense heel sterk, the Cats hadden hun defense (verdediging) volledig getraind op hoe wij de vorige wedstrijden tegen hen speelden en hadden dat overtuigend staan. Onze defense was eveneens heel sterk en we gaven weinig weg. Helaas hebben we in de normale tijd geen punten op het bord kunnen krijgen dus gingen we door naar shootouts, waar we onze gebruikelijke goalline-tactiek gebruikten en dit lukte gelukkig binnen de vier pogingen.”

“Ondanks de vreugde van het team, heb ik ze direct tot de orde geroepen dat er ook nog een steady defense moest staan om te voorkomen dat de Cats zouden scoren en dit is gelukkig gelukt. Ik ben een zeer trotse coach.”

Zware sport

Tot slot wil Murielle nog kwijt: “American Football is een zware sport, maar op een leuke manier en in teamverband. Je moet het echt een keer doen. We kunnen dames van alle formaten gebruiken, groot, klein, dik, dun, iedereen is welkom. Football is een sport voor iedereen, je moet het gewoon echt een keer proberen.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren