Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Links … Rechts … op het Oranjeplein in Zwolle en toeterend door de straten

Zwolle – Zwolluh! – Naar links… Naar rechts… De voetbalsupporters op het Oranjeplein deinden mee op het aanstekelijke nummer van Snollebollekes, want het was feest. Zo’n 7.500 mensen volgden de spannende kwartfinale tussen Nederland en Turkije op het Rodetorenplein in Zwolle. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor Nederland, wat zorgde voor uitzinnige taferelen.

Bethlehemkerkplein in Zwolle © rtvfocuszwolle

Horecaondernemer Hendrik Karabagias van Las Rosas had een gigantisch scherm van 65 vierkante meter laten plaatsen, zodat iedereen de wedstrijd goed kon zien. Het plein zelf was afgezet met zwarte hekken en stond bomvol. Ook de Rodetorenbrug bleek een geliefde plek om de wedstrijd te volgen. Verderop, op het Bethlehemkerkplein, de Voorstraat en de Nieuwe Markt, kleurden de terrassen ook helemaal oranje.

De avond begon op het Oranjeplein feestelijk met een massaal meegezongen Wilhelmus. Tijdens de wedstrijd ging het publiek uit zijn dak, vooral bij de doelpunten van Nederland. Na de overwinning brak er een groot feest los, compleet met oranje fakkels die de lucht in gingen en toeterende auto’s die over onder andere over de Pannekoekendijk, de Jufferenwal en de Eekwal reden.

Woensdagavond om 21.00 uur wacht de halve finale tegen Engeland. Een dag eerder spelen Frankrijk en Spanje tegen elkaar.

Pannenkoekendijk ter hoogte van brug naar de MediaMarkt

Eekwal en brug bij Mediamarkt

Jufferenwal / Hoek MediaMarkt parkeergarage

Holtenbroek

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren