Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Rodetorenbrug niet langer beschikbaar voor voetbalpubliek

Zwolle – Het Oranjeplein in Zwolle is vanavond iets groter dan eerst maar de Rodetorenbrug kan niet meer gebruikt worden als kijklocatie. Tijdens de kwartfinale tegen Turkije stond de Rodetorenbrug nog vol met voetbalfans. Dit scenario zal zich vanavond niet herhalen, vanwege de veiligheid, zo laat de gemeente Zwolle weten.

Tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag was de brug een populaire verzamelplek voor Oranjesupporters die niet meer het plein op konden. Ondanks de zwarte schermen die achter de trapwaterval op het plein stonden, kon men eenvoudig vanaf de brug naar het grote LED-scherm kijken. De brug stond dan ook aardig vol met publiek.

Gemeentewoordvoerder Marlijn van der Sar licht de nieuwe situatie toe: “De hekken zijn nu geplaatst op de brug om onveilige situaties te voorkomen. Wel is het terrein vergroot ten opzichte van de vorige wedstrijd.” Het advies is wel om op tijd aanwezig te zijn om een plekje te bemachtigen.

Ondanks de geplaatste schermen kun je als voetganger of fietser nog wel vanaf de Pannenkoekendijk over de brug naar het Oranjeplein of de rest van de binnenstad. Daarvoor is een doorgang gecreëerd via de achterkant van het trappenhuis van de parkeergarage.

 

Afgelopen zaterdag stond de brug vol. Dit kan vanavond niet meer. © rtvfocuszwolle
Afgelopen zaterdag stond de brug vol. Dit kan vanavond niet meer. © rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren