HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Inschrijving KRC Van Elderen Stadshagenrun geopend

Zwolle – De inschrijving voor de KRC Van Elderen Stadshagenrun van zaterdag 19 oktober 2024 is geopend. Sinds zondag 7 juli kan iedereen die dat wil zich inschrijven voor de 10 kilometer, 5 kilometer of kidsrun. In vergelijking met vorig jaar zijn er een aantal veranderingen: het parcours is iets verlegd en er zijn prijzen voor de sportiefste straat en basisschool.

De ronde die deelnemers van de 5 kilometer (1 keer) en 10 kilometer (2 keer) lopen, gaat niet langer via de Twistvlietweg richting de Hasselterdijk. Nu buigt het parcours op het Twistvlietpad af richting de Tolgaardenstraat. Via een grindpad bereiken de lopers de Hasselterdijk, waar vlak na de brug over het Zwarte Water het keerpunt ligt. Daarna gaan de hardlopers via onder meer de Pottenbakkerstraat en Marskramerstraat terug naar de finish bij Cultuurhuis Stadshagen.

Kidsrun

Ook is er op 19 oktober weer de populaire kidsrun. Kinderen tot 10 jaar lopen 800 meter, die afstand bestaat uit één ronde om het water tussen het Twistvlietpad en het Twistvlietpark. Jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar kunnen kiezen tussen 800 meter (één ronde) of de Engelse mijl (1.600 meter). Kinderen van 12-14 jaar kunnen zich inschrijven voor de Engelse mijl.

Prijzen

Nieuw dit jaar is de prijs voor de sportiefste straat, ook is er een prijs voor de sportiefste basisschool. Daarnaast zijn er geldprijzen te verdienen voor de eerste drie lopers van de 5 kilometer en 10 kilometer. Bij de 10 kilometer geldt dat ook voor de topdrie in de leeftijdscategorie 45 jaar en ouder, bij de 5 kilometer ligt er een geldprijs klaar voor de drie snelste lopers in de leeftijdscategorie onder de 18 jaar.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich via www.inschrijven.nl aanmelden voor een van de afstanden van de 14de editie van de Stadshagenrun. De organisatie van de KRC Van Elderen Stadshagenrun is voor het tweede jaar op rij in handen van av PEC 1910 uit Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren