Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Rustig en begeleid huiswerk maken in Zwolle-Zuid

Zwolle – Jongeren die in Zwolle-Zuid wonen en een VMBO- of MBO-opleiding volgen, kunnen in jongerencentrum ReZeT rustig huiswerk maken en begeleiding krijgen bij onder andere het plannen van de opdrachten. Dit nieuwe project heet Work-Out! en is een initiatief van Travers Welzijn.

Bij Work-Out! zijn jongeren welkom die moeite hebben met plannen, thuis niet de omstandigheden hebben om (rustig) voor hun huiswerk te gaan zitten of weinig begeleiding of motivatie vanuit hun ouders ontvangen. Er is een docent aanwezig die jongeren helpt bij vragen over opdrachten en een coach die helpt met bijvoorbeeld het plannen van het huiswerk. Bij ReZet zijn laptops aanwezig, maar jongeren kunnen ook een eigen laptop meenemen.

Naast de work-out voor de hersenen biedt dit project de mogelijkheid voor fysieke inspanning en ontspanning. Er is een samenwerking gevonden met de buren, Profitgym in Zwolle-Zuid. Jongeren die drie keren naar de huiswerk-coaching zijn geweest mogen één keer gratis sporten bij Profitgym in Zwolle Zuid. Deze actie heeft een maximum van maar liefst vijf keer gratis sporten (groepslessen of vrij fitnessen).

Deelname aan Work-Out! is gratis. Elke woensdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur, Jongerencentrum ReZet, Van der Heydenstraat 10, (038) 465 99 11. Jongeren kunnen spontaan binnen lopen of zich aanmelden via jongerenwerker Rob van der Linde.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button