Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – PEC Zwolle Open Dag trekt duizenden fans naar MAC3PARK stadion

Zwolle – Duizenden bezoekers kwamen zaterdagmiddag naar het MAC3PARK stadion om de jaarlijkse PEC Zwolle Open Dag van dichtbij mee te maken. De weergoden waren de aanwezigen goed gezind, want het voorspelde slechte weer bleef, op één bui na, uit. En het weer was nog maar één van de vele positieve ingrediënten.

Een enorme mensenmassa stond om 12:30 uur voor de ingang van het stadionterrein te wachten om na het startschot van stadionspeaker Marco ten Kate een kijkje te nemen op de leukste plekken in en rondom het stadion. Zo waren er persconferenties met trainer/coach Johnny Jansen, spelers Jasper Schendelaar, Ryan Thomas en speelster Zoë Zuidberg. De zaal zat telkens afgeladen vol en de meest leuke en spontane vragen werden gesteld door de aanwezige kinderen, waarvan een groot deel in het nieuwe PEC Zwolle-tenue was gehuld.

Dat tenue was uiteraard ook te koop op de Open Dag. Zowel het al eerder gelanceerde thuisshirt als het schitterende uitshirt, dat sinds vrijdag ook online te koop is. Een andere activiteit waarbij het storm liep was het ontwerpen van de aanvoerdersband. Duizenden kinderen hadden hier gehoor aan gegeven, want ook in de voorbije weken waren kinderen en zelfs schoolklassen druk bezig geweest. Komend seizoen zal PEC Zwolle één thuiswedstrijd gaan spelen met een door kinderen ontworpen aanvoerdersband. De winnaar of winnares wordt in een later stadium bekendgemaakt. Ook konden kinderen hier een PEC Zwolle Quiz doen en inleveren.

© rtvfocuszwolle

Natuurlijk was het ook weer mogelijk om een rondleiding te doen door het stadion, de spelersbus te betreden en eindigde de middag met de traditionele spelerspresentatie, waarbij ook kersverse aanwinst Thomas Buitink werd gepresenteerd aan het publiek. Om 16:30 uur zat de PEC Zwolle Open Dag erop en stroomden de volgepakte tribunes langzaam leeg.

© rtvfocuszwolle
© rtvfocuszwolle
Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren