HandbalSport

Zwolse handbalheren winnen in matige wedstrijd tegen Ha-STU

Zwolle – Op zaterdag 19 maart mocht het eerste herenteam van Zwolle het in eigen huis opnemen tegen laagvlieger Ha-STU uit Nijmegen. De uitwedstrijd in Nijmegen eerder dit seizoen werd gewonnen met 17-39. Dit keer had Zwolle, die veelal tegen zichzelf stond te handballen, het zwaarder. Met een 12-13 achterstand gingen de heren de rust in om vervolgens de wedstrijd te winnen met 28-24.

Het eerste herenteam van Zwolle bereidde zich, na het tweede team een mooie overwinning te zien behalen, vol goede moed voor aan de wedstrijd. Voor velen zat de winst en de daarbij horende derde helft al binnen handbereik. Echter kwamen ze er snel achter, dat dit nog een opgave ging worden tegen een goed spelend Ha-STU. De eerste helft ging vrijwel gelijk op en de heren van Zwolle had vooral de dekking niet goed staan. Ha-STU wist spelers goed vrij te spelen en er werd te weinig voor elkaar gewerkt. Door onder andere snelle aanvallen van Rens Ruiter en mooie afstandsschoten van Rik Talens wist Zwolle de score gelijk te houden tot 5-5.

In het verloop van de eerste helft bleef het gelijk opgaan, de heren begonnen gefrustreerd te raken met zichzelf en met elkaar. Met nog ongeveer 7 minuten te spelen stond het 9-9. Door twee mooie individuele passeerbewegingen van Robert ter Stege, die voor het eerst zijn dochter Lieke als supporter had meegebracht, kreeg Zwolle eindelijk de voorsprong van 11-9. Hierna volgde een minder einde van de eerste helft, waardoor met een 12-13 achterstand de rust in werd gegaan.

De coach had de opgave om in de rust alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen. Er moest meer voor en met elkaar verdedigd worden, alleen dan zouden de punten in Zwolle blijven. De tweede helft begon iets beter dan de eerste helft was afgesloten. Door drie snelle doelpunten wist Bart Kroeze de voorsprong terug te krijgen voor Zwolle, die de stand op 16-15 kreeg. Deze voorsprong werd de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven.

Zwolle wist de rest van de tweede helft de voorsprong iets uit te breiden. Gastspeler Patrick Dania wist, met een mooi doelpunt, de drie doelpunten voorsprong te behalen door de stand op 23-20 te brengen. Het einde van de tweede helft ging weer gelijk op, totdat Luuk Broers het laatste doelpunt maakte om de eindstand 28-24 te maken.

Een matige wedstrijd voor het eerste herenteam van Zwolle, maar toch zijn de punten thuis gebleven. De supporters die in grote getale op zijn komen dagen worden hartelijk bedankt voor het aanmoedigen. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 23 april om 13:05 uur tegen Blauw Wit in Ruurlo. Dit belooft een lastige wedstrijd te worden tegen de concurrent om de derde plaats.

Doelpunten:
Luuk Broers 6
Bart Kroeze 5
Rik Takens 5
Rens Ruiter 4
Lesley Rigter 3
Robert ter Stege 3
Patrick Dania 2

Gerelateerde artikelen

Back to top button