Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwollenaren voor elkaar: help mee en geef een kerstpakket

Zwolle – De kerstpakkettenactie van Zwolle gaat dit jaar -eenmalig- digitaal. Door alle regelgeving rondom Corona is inzamelen en sorteren lastig. Maar kerst in Zwolle geeft niet op en zullen hun mede-Zwollenaren niet in de kou laten staan deze kerst.

Samen met bewoners in Zwolle gaan ze de uitdaging aan om óók deze kerst de sociale minima van Zwolle te verrassen met een goedgevuld pakket. Juist in deze tijd, waar eenzaamheid op de loer ligt. Het inzamelen van producten in supermarkten is dit jaar niet mogelijk. Daarom koopt Kerst Zwolle zelf de producten voor de pakketten in en laten dit rechtstreeks aan de voedselbank leveren. Maar om al die producten te kopen, daar is veel geld voor nodig.

De kerstpakkettenactie is al jaren een gezamenlijke actie, waarbij iedereen bijdraagt wat hij of zij kan missen. Met boodschappen, met tijd en dit jaar dus vooral met geld waarbij alle beetjes helpen. Sla de handen ineen met je straat, sportteam, vriendinnen of collega’s en zamel zo geld in. Organiseer bijvoorbeeld een bake-off of een kleurwedstrijd. Stuur een tikkie rond in je vriendengroep. Verkoop je huisraad op Marktplaats. Koop vervolgens van het ingezamelde geld zoveel mogelijk online kerstpakketten in de nieuwe kerstpakketten-webshop van KerstZwolle! Hier kun je ook een deel van een pakket kopen of losse producten.

Eind oktober gaat de webshop live, daarover wordt binnenkort meer verteld. Kort samengevat: in dit bijzondere jaar is er geen inzameling bij de supermarkten, geen 800 vrijwilligers die fysiek aan de slag gaan. Maar wel een online inzameling, samen met al die 800 vrijwilligers. Ook dit jaar kan deze bijzondere actie niet bestaan zonder de hulp van alle Zwollenaren. Houdt de facebookpagina en de website www.kerstzwolle.nl in de gaten voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button