Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle wil toerisme in en rond de Stadsgracht bevorderen

De gemeente Zwolle gaat samen met ondernemers, bewoners en culturele instellingen onderzoeken op wat voor manier de stadsgracht rond de oude Hanzestad beter benut kan worden voor recreatieve doeleinden.

Volgens wethouder Rene de Heer is er de afgelopen jaren een aantal initiatieven ontplooid, zoals het stadsgrachtenfestival en de City Swim Zwolle. Die initiatieven tonen aan dat er in de provinciehoofdstad veel mogelijkheden zijn om leuke en sfeervolle evenementen rond het water te organiseren.

De initiatieven op en rond de stadsgracht zorgen doorgaans voor een prettige beleving van de stad vanaf het water voor zowel bezoekers als inwoners van Zwolle.

Stadsgracht beter exploiteren

Er zijn diverse ideeën bij ondernemers en bewoners om de stadsgracht in toeristisch opzicht beter te exploiteren. Daarom neemt de gemeente het initiatief om met alle partijen rond de tafel te gaan.

In eerste instantie gaat het erom de stad vanaf het water beter toegankelijk te maken voor het publiek. De realisatie van aanlegsteigers rondom horeca en culturele instellingen speelt daarbij een belangrijke rol. Verder staat de gemeente open voor creatieve impulsen om Zwolle vanaf het water beter in de recreatieve markt te zetten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button