HandbalNieuws uit ZwolleSport

Fusie tussen SV Zwolle en Tyfoon definitief

De Zwolse handbalverenigingen SV Zwolle en Tyfoon gaan vanaf 1 juli 2016 definitief verder onder één vlag. De leden van beide clubs gingen maandagavond op de ledenvergadering akkoord met de samensmelting, waardoor het verdere traject in gang kan worden gezet. “Om de toekomst van handbal in Zwolle te garanderen was dit echt nodig. Dat ziet iedereen ook wel in”, vertelt projectleider Bernd Huizing.

Uiteindelijk moet de fusie op 1 juli 2016 helemaal afgerond zijn. Er is nog veel werk te doen, maar Huizing is allang blij dat hij zijn taak voort kan zetten. Hij erkent dat het niet anders kon, zeker gezien de bezuinigingen die in Zwolle op de rol staan. “De bezuinigingen die de gemeente door gaat voeren zijn een bedreiging voor de kleinere clubs. Vanuit SportService Zwolle, betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe organisatie en structuur, is ons meegegeven dat een club minimaal 250 leden moet hebben om goed te kunnen draaien. Door de aanstaande fusie gaat de handbalvereniging daar in ieder geval aan voldoen. Ik ben enorm blij dat ons advies is overgenomen”, sluit Huizing af.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button