BouwNieuws uit Zwolle

Zwolle lanceert platform met slimme data over wonen

Zwolle – Donderdag heeft wethouder Ed Anker het platform ‘Woon Inzicht’ gelanceerd. Tijdens de algemene ledenvergadering van het Zwols Concilium werd het platform aan bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars gepresenteerd. Woon Inzicht is een nieuw platform dat allerlei gegevens op het gebied van wonen verzamelt én op een inzichtelijke manier weergeeft. Dit nieuwe platform levert niet alleen slimme data op, maar maakt het ook mogelijk om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

Woongegevens verzamelt in één platform

Op het online platform Woon Inzicht komen verschillende woongegevens samen: van de verhuizingen van en naar Zwolle tot nieuwe straatnamen, adressen en wijzigingen in gebouwen. Maar ook inzichten over de woningmarkt, zoals vraag en aanbod van woningen. Wethouder Ed Anker: “Door deze data samen te voegen kan iedereen op elk moment de status van de stad op het gebied van wonen bekijken. Tegelijkertijd kan Woon Inzicht belangrijke informatie leveren bij het maken van keuzes voor de langere termijn. Dat doen we als gemeente niet alleen. Samen met woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers en makelaars bouwen we aan de toekomst van de stad. Met behulp van deze tool kunnen we nog beter samenwerken en informatie over wonen in Zwolle delen en verbinden.”

Dashboards en interactieve kaarten

In de komende periode wordt Woon Inzicht verder gevuld met data. Niet alleen van de gemeente Zwolle, maar ook de samenwerkende partners in het Zwols Concilium gaan hun data toevoegen. De bedoeling is dat deze informatie op allerlei manieren toegankelijk, inzichtelijk en deelbaar wordt. Bijvoorbeeld door dashboards en interactieve kaarten. Woon Inzicht is vanaf nu beschikbaar voor professionals, bedrijven en inwoners via de website van de gemeente.

Steeds meer vraag naar data

Reden om dit nieuwe platform te lanceren is de toenemende vraag naar data over wonen. Gemeente Zwolle is daarom aan de slag gegaan om deze gegevens inzichtelijk te maken voor iedereen, met als resultaat Woon Inzicht.

Woon Inzicht

Gerelateerde artikelen

Back to top button