Nieuws uit ZwolleNu KijkenVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle breit voor kerstpakketten

Reportage: Marijn Joop

Zwolle – Om mensen die nu noodgedwongen thuiszitten toch de mogelijkheid te bieden iets te doen voor anderen is Stichting Travers Welzijn een handwerkactie gestart. Oorspronkelijk was het plan om een ‘Breicafé’ te organiseren, maar dat kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief heeft de stichting toen een actie opgezet waarbij mensen thuis mutsen, sjaals en wanten kunnen breien. Deze breiwerkjes zijn bestemd voor de kerstpakketten van stichting KerstZwolle.

Niet iedereen die mee wil doen aan de actie heeft zelf wol in huis of is in de gelegenheid om daarvoor naar de winkel te gaan. Om ook hen toch te laten deelnemen brengen vrijwilligers in hun eigen buurt bollen wol rond voor de actie. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld voor dit initiatief. Daarmee heeft Travers 400 bollen wol ingekocht bij een handwerkwinkel in Zwolle, zodat hiermee ook een lokale onderneming wordt gesteund.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button