Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zorgtrainingscentrum biedt ‘weekendje weg’ voor mantelzorgers

Zwolle – Zorgen voor een zieke partner, kind of ouder kan intensief en zwaar zijn. Dan is het belangrijk om zo nu en dan tijd voor jezelf te hebben en de zorg een dag of weekend over te laten aan anderen. Binnenkort kan dat in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle. Maandag was er een open middag voor mantelzorgers.

Zorgvragers en mantelzorgers. In het Zorgtrainingscentrum krijgen zorgvragers tijdens een weekend (of op een van beide dagen) alle zorg en aandacht die ze nodig hebben van zorgprofessionals. Er worden activiteiten aangeboden die passen bij de wensen en interesses van de logés. Er zijn vijf logeerkamers én een woonkamer, dus elk weekend is er plek voor vijf zorgvragers. In elke kamer staan twee bedden, waardoor mantelzorgers ook kunnen blijven logeren.

Programma open middag

Belangstellenden kunnen tijdens een open middag rondkijken in het Zorgtrainingscentrum, informatie krijgen en al hun vragen stellen. Er zijn medewerkers van het Zorgtrainingscentrum en het Steunpunt Mantelzorg aanwezig. Zij horen ook graag waar mantelzorgers of degenen waarvoor zij zorgen behoefte aan hebben zodat er zo goed mogelijke logeerzorg kan worden geboden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button