CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zorgsector en GGD blij dat vaccineren is gestart in IJsselhallen

Eerste lichting vaccins goed voor 6.000 medewerkers

Zwolle – De GGD IJsselland opende vrijdagochtend de deuren van de vaccinatielocatie in de IJsselhallen in Zwolle. De komende tijd krijgen duizenden medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging hier hun coronavaccinatie. Bestuurder Jan Grieping van zorgorganisatie Carinova en Margreet Algera van GGD IJsselland zijn zeer content dat ze nu kunnen starten met vaccineren.

Startsein

Manager Margreet Algera van GGD IJsselland gaf samen met Carinova-bestuurder Jan Griepink het startsein voor de coronavaccinatie. Margreet: “We zijn erg content dat we nu kunnen starten met het vaccineren. Het is naast je houden aan de gedragsregels, je laten testen bij klachten en het opvolgen van de adviezen die je krijgt vanuit bron- en contactonderzoek, een heel belangrijke pijler om het virus onder controle te krijgen. Daarmee bieden we de samenleving perspectief. We beginnen vandaag met de verpleeghuissector en we zien dat de vaccinatiebereidheid heel groot is.”


Interview met Margreet Algera

Samen de kar trekken

Jan Griepink onderstreept het belang van de vaccinatie voor zijn sector: “De regio IJsselland kenmerkt zich door goede samenwerking. Ook nu met de coronavaccinatie trekken we de kar met elkaar, over de muren van de verschillende sectoren heen. Dat gaat ons uiteindelijk helpen om de crisis eronder te krijgen.”


Interview met Jan Griepink

De komende periode kunnen er 300 medewerkers van verpleeg- en woonzorgcentra gevaccineerd worden en dat 7 dagen in de week. Naar schatting zullen over 3 weken de eerste 6.000 vaccinaties zijn gegeven. Daarna krijgt dezelfde groep de tweede prik.

In totaal moeten er tussen de 20.000 en de 23.000 zorgmedewerkers worden gevaccineerd. De snelheid van vaccineren heeft te maken met de hoeveelheid beschikbare vaccins.

Foto: GGD vaccinatielocatie IJselhallen – © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button