KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt bekerwinnaar Quick ‘20

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis, vanaf het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur, tegen Quick ’20. De Oldenzalers pakten een week geleden een prachtige prijs door het winnen van de Districtsbeker Oost, waarmee ze de opvolger van VV Berkum waren.

“Quick ’20 heeft een prima ploeg, maar net als wij hebben ze wat wisselende resultaten,” weet Berkum-spits Lars Miedema. “Wij gaan er natuurlijk wél voor, want we willen het in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen goed afsluiten. De laatste weken hebben we laten zien dat we tegen goede ploegen punten kunnen pakken.”

Te sterk in bekerfinale

Quick ’20 was vorig jaar kampioen in de 1e Klasse E en draait een niveau hoger prima mee, al was de Oldenzaalse equipe de laatste weken soms wat grillig. Tegen TVC ’28 is er met 2-1 gewonnen, maar daarop volgde een teleurstellend 3-2 verlies bij laagvlieger Be Quick 1887. Op woensdag 8 mei was Quick ’20 in de finale van het Districtsbekertoernooi echter veel te sterk voor Juliana ’31, dat met 4-2 onderuit ging. Voor Quick ’20 scoorden Bart Huyts, Tim Zwienenberg en Jesse Kip (2x). Dat was ruim voldoende voor de winst in de finale, die tegen het slot helaas werd ontsierd door wangedrag van ‘fans’ van Juliana ’31.

Afgelopen zaterdag speelde Quick ’20 thuis met 1-1 gelijk tegen DETO, dat de punten nog hard nodig heeft. DETO kwam in de 37e minuut op 0-1, maar op slag van rust schoof Peter Ilia de gelijkmaker binnen. Na rust was zichtbaar dat de ploeg van trainer Erik Hazewinkel net een bekerfinale in de benen had. Maar de Oldenzalers hielden het droog en trokken zo weer een punt over de streep.

Berkum won in december met 1-2 bij Quick ’20 en dat betekende toen de eerste uitzege van het seizoen voor de Zwollenaren. Quick ’20 kwam wel op voorsprong via een penalty van Ilia, maar de ploeg van trainer Eduard Lindeboom ging alsnog met de winst strijken door doelpunten van Lars van Gerner en Dean Vreugdenhil.

Gelijkspel bij kampioen

De afgelopen weken presteerde Berkum niet slecht. Scherpenzeel, de nummer twee van de ranglijst, is met 0-3 geklopt. Daarop volgde een wat fortuinlijke 1-1 remise tegen SDV Barneveld. Afgelopen zaterdag werd er ook gelijkgespeeld, maar dat was een heel ander verhaal. Bij koploper Excelsior ’31 kwam Berkum er in de eerste helft niet aan te pas en mocht het niet klagen dat het bij rust ‘slechts’ 2-0 was.

Na de hervatting boog een totaal ander Berkum dat echter binnen de kortste keren om in 2-2. Dit door een goal van Vreugdenhil en een penalty van Lars Miedema. Ondanks kansen voor de thuisclub bleef het daarbij en pakte Berkum een meer dan verdienstelijk punt. Doordat de concurrentie averij opliep had Excelsior aan de remise trouwens wél genoeg om het kampioenschap in de 4e Divisie D te kunnen vieren.

Berkum staat nog steeds als zesde op de ranglijst en is er op gebrand hoger in het ‘linker rijtje’ te komen. Een goed resultaat tegen nummer negen Quick ’20 kan daar zeker aan bijdragen, in een duel waarin het Zwolse thuispubliek bovendien Berkum-captain Marc van der Meulen na liefst 19 seizoenen voor het laatst in actie kan zien!

De wedstrijd Berkum-Quick ’20 wordt zaterdagavond geleid door scheidsrechter Remco Hoffman, die op Sportpark De Vegtlust om 18.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button