Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ziekenhuispersoneel Isala gaat 8 oktober staken

Personeel draait zondagsdiensten

Zwolle – Het ziekenhuispersoneel van Isala gaat staken.  Dinsdag 8 oktober wordt op de vestigingen in Zwolle en Meppel een zondagdienst gedraaid. Verschillende ziekenhuisafdelingen worden gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Maar de veiligheid van de patiënten blijft tijdens de zondagdiensten voorop staan.

Al maanden lopen onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden over het ziekenhuispersoneel muurvast. In september leverde overleg tussen vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), niks op. Het grootste struikelblok binnen de CAO onderhandelingen is er op het gebied van loon. Het gaat dan om de hogere onregelmatigheidstoeslagen en een eerlijke goede verhoging van het vaste loon voor alle medewerkers. In Zwolle liet het ziekenhuispersoneel, door middel van pamfletten  in de gangen, weten dat ze het niet eens waren met de vastgelopen onderhandelingen.

De staking bij Isala is onderdeel van een serie estafette stakingen bij ziekenhuizen die in juli startte in Assen en Eindhoven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button