Nieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Zandwinning bij Milligerplas gestart.

Zwolle – De gemeente Zwolle is vandaag begonnen met zand winnen uit de Milligerplas voor bouwwerkzaamheden in de wijk Stadshagen. Hier gaat de gemeente tot half maart 2018 mee door. Hierdoor is het noordelijke deel van het voetpad langs de Milligerplas uit veiligheidsoverweging afgesloten zijn voor publiek.

Ontwikkelen Breezicht

Het zand is nodig voor bouwwerkzaamheden voor wegen en percelen van de nog te ontwikkelen woonbuurt Breezicht. Het zand, dat naar verwachting 200.000 kubieke meter zal bedragen, wordt in een depot opgeslagen tussen de Milligerplas en de Hasselterweg aan de noordzijde van de plas.

Veiligheid

Uit veiligheidsoverwegingen wordt van 4 december 2017 tot half maart 2018 het noordelijke deel van de Milligerplas afgesloten voor publiek. De afsluiting is een verplichting vanuit de provincie Overijssel en maakt onderdeel uit van de verstrekte vergunning. De gemeente Zwolle streeft er naar de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren.

Meer bekijken
šŸ’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button