Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

WVF voetballend gelijkwaardig in Apeldoorn maar CSV doeltreffender:  3-0

WVF trad vanmiddag aan CSV Apeldoorn op het prachtig gelegen Orderbos. Het ontbreken van Lennart Bril en Jeroen van Brummen door schorsingen en Bas Bouwhuis en Robert Jan Stal door privé omstandigheden waren een behoorlijke aderlating voor de selectie van Freddy Smit. De voorzitter  liet in het programmaboekje het gevaar van onderschatting optekenen. Scheidsrechter de heer van Essen.
Beide teams speelden van meet af aan met aanvallende bedoelingen. De winst in Staphorst had onze jongens zichtbaar goed gedaan. Met Dion Reijen opnieuw op het middenveld en Kristian Bril in de spits werd begonnen. WVF wist al snel gevaarlijk te worden en uit een corner en een combinatie met Richard Bouwmeester gaf Rob Meijerink een prachtige boogbal die maar net op het dak van doel eindigde. CSV wist kort daarna ook bijna het doel te vinden via van Es die de bal op de lat zag eindigen. Richard Bouwmeester liet zich vanmiddag opnieuw gelden en eiste veel spelaandeel op. Hij schoot een voorzet van rechts prima in maar helaas net naast het doel.  Hessel Berends had zich enkele keren al laten zien maar zag een foutieve pass onderschept waardoor Mike alles uit de kast moest halen de bal te keren. Muti  (hamstring) werd al snel gewisseld voor Michel Koning, die overigens nog maar één volledige training had doorstaan. Een voorzet van Hessel werd door de keepernet voor Rob Meijerink weggeplukt. Kristian Bril, als eindstation, kon de bal net niet de gewenste richting meegeven. WVF stond goed en ook de meegekomen Sybren Poppen liet zich zien met een keihard schot en later een achterwaartse kopbal.  Op slag van rust nog een vrije trap van CSV die door alles en iedereen werd gemist.
Na de pauze opnieuw aanvallende bedoelingen. Nu was het  Hessel die prima doorzette en zijn harde voorzet onderschept zag door de keeper. Oud prof Ugur Yildirim liet zich wat meer gelden.  Rob Meijerink wenste niet onder te doen voor hem en hij zag zijn vrije trap tenauwernood verwerkt tot corner.  Kort daarop koos hij voor een pass waar het beter leek voor eigen kans te gaan. Toch kwam uit het niets  de voorsprong voor CSV. Maarten Boeve, zoon van oud prof Peter Boeve, verlengde een voorzet met het hoofd en die bal bleek Mike te machtig 1-0. CSV leek kort daarna de voorsprong uit te breiden nadat Mike de bal ongelukkig wegschoot. Gelukkig zonder consequenties door slordig afwerken. Michel Koning en Sybren Poppen werden gewisseld voor Jon Lieben en  Martijn Ruijsch.
Elroij Modderman passte op Hessel Berends die net niet kon afronden helaas. In de 82e minuut de penalty die werd gegeven na een lichte overtreding. Dit buitenkansje werd door Yildirim benut.  Amper 2 minuten later kopte Rob terug maar de bal werd onderschept en dat leverde direct de eindstand op van 3-0 door opnieuw Yildirim. Zeker geflatteerd waar zeker een punt verdiend zou zijn geweest. Het hele team had zich van zijn beste kant laten zien en zeker een beter resultaat verdiend.
Mogelijk volgende week,  thuis tegen WHC Wezep.

Bert Kamerman

Karakteristieken:

Scheidsrechter:   G. van Essen
Toeschouwers: 300

Scoreverloop:  64. Boeve 1-0,    82. +  84. Yildirim  2-0 (pen) en 3-0
géén   gele/rode kaarten
Opstellingen:
WVF:  te Wiele,  Reijnen, Modderman, Gnanapragassam,  Poppen (76. Lieben), Kamping , Bouwmeester,  Meijerink, Kristian Bril, Berends, Muttihin Yükselen (26.Michel Koning/76.Martijn Ruijsch).

CSVA: Jansen, Holtman, Krijns, Boeve, Yildirim, van Oorspronk, van Es, Diderik,(80. Hartgers), Bresser, Hoekstra, (86. Tekay), Jonker (86. Verstraten).

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button