Nieuws uit ZwolleSport

WRZV Zwolle wint thuisduel in play off van FC Almelo 1

Zwolle –  Afgelopen maandag speelde WRZV haar eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-off voor promotie naar de Topklasse thuis tegen FC Almelo in de WRZV hallen. De sfeer zat er voor aanvang al goed in. De tribunes waren goed bezet en een jeugdig sfeerteam van plaatsgenoot WVF hadden vooraf hun best gedaan met mooie spandoeken en zorgen voor een gezellige sfeer met trommels en gezang.

De wedstrijd begon moeizaam voor de WRZV. De spelers waren vooral onwennig in de eerste 20 minuten. Almelo speelde erg verdedigend en dit maakte dat WRZV aan het zoeken was. De ervaring van Almelo zorgde voor een 0-1 achterstand in de 3e minuut. Doormiddel van een ingestudeerde corner wisten ze het net te vinden. Pas vlak voor het einde van de eerste helft wist WRZV de gelijkmaker te maken. Na een mooie actie van Dani Lohmann wist Islam Abdelsalam de bal binnen te tikken. Almelo kwam weinig aan voetballen toe en speelde constant de lange bal. Wat maakte dat WRZV veel balbezit had. Toch wist Almelo middels een counter de 1-2 te maken dit was tevens de ruststand.

De 2e helft bleef WRZV druk zetten en hield de ruimtes klein. Kansen werden gecreëerd alleen niet benut. Hierdoor had Almelo nog altijd hoop op een mooie resultaat. Gelukkig wist Tom Ijzerman met nog 6 minuten op de klok heel knap weg te draaien bij zijn tegenstander en bijna uit onmogelijke positie fraai af te ronden. De 2-2 was een feit.

In de laatste paar minuten gebeurde er veel. Lohmann die voortreffelijk speelde scheurde zijn enkelband en zal dit seizoen niet meer in actie komen. De tegenstander wilde schieten kon er niet meer bij en maakte een sliding waardoor hij de enkel van Lohmann meenam. Deze zware overtreding bleef helaas onbestraft. Mohammed Ali Pour Asli die de hele wedstrijd al zijn kansjes afwachten wist na een mooie actie de 3-2 binnen te schuiven.

Met nog een paar minuten op de klok bleef WRZV zoeken naar de bevrijdende treffer om de overwinning veilig te stellen. Nima Shimeri kwam oog in oog met de keeper en wist de bal hoog in de verre hoek te schieten. De 4-2 was een feit en hiermee ook de eindstand.

WRZV heeft thuis goede zaken gedaan en speelt de return op woensdag 17 mei om 20:00 uur in Topsporthal IISPA. Stadionlaan 60 Almelo. (Entree gratis) U kunt WRZV steunen door te komen en te supporten.