Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

WO2-lespakket Expeditie Vrijheid van HCO valt in de prijzen

Zwolle – Het WO2-lespakket Expeditie Vrijheid, van het Historisch Centrum Overijssel, heeft een Comenius Edumedia Award gewonnen, in de categorie Digitale Leermiddelen. Het lespakket werd in januari gelanceerd en sindsdien hebben al 188 scholen deelgenomen.

Expeditie Vrijheid is een methodevervangend lespakket, dat de koppeling legt tussen de leerdoelen voor de Tweede Wereldoorlog en de eigen omgeving van de leerlingen. Dus leren de leerlingen in Overijssel nu niet meer alleen over de Amsterdamse verhaal van Anne Frank maar wordt aan de Deventerse Etty Hillesum ook aandacht besteed en bijvoorbeeld aan de bombardementen op Enschede en Nijverdal.

Ook in Zwolle is het lespakket in gebruik. Rik Groeneveld, docent op GBS het Saffier werkte zelfs mee aan de ontwikkeling van het lesprogramma. Daarom kunnen de leerlingen in Zwolle nu ook leren over de Twistvlietbrug waar in de WOII een vliegtuig is neergestort. ‘Er zit een klein plakkaatje op de brug. Een heel ander gevoel als je dat weet en er overheen fietst.’ vertelde Groeneveld januari dit jaar.

Docent Rik Groeneveld van GBS Het Saffier vertelt over het lespakket

De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en zijn de meest prestigieuze Europese prijzen voor educatieve technologie. De onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button