Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Winters Zwolle in sprookjesachtige stad

Geniet 6 december t/m 8 januari van kunst en cultuur, horeca en shopping

ZWOLLE – In de wintermaanden wordt Zwolle omgetoverd tot lichtjesstad met theaterroutes, concerten en vele andere kunstzinnige en culturele activiteiten. Kunst en cultuur, shopping en horeca in een sprookjesachtige stad. Dat is WintersZwolle. Op de website winterszwolle.nl staan al vele evenementen en de kalender is groeiende.

Winters Zwolle agenda

De vele café- en restauranthouders, hotelhouders, winkeliers en kunst- en cultuurorganisaties in Zwolle slaan de handen ineen om Zwolle aantrekkelijk te maken voor de Zwollenaren en voor publiek van buiten de stad. WintersZwolle behelst de periode van 6 december tot en met 8 januari. Festivalplatform Zwolle Unlimited verzorgt de marketing van Winters Zwolle. 

Foto ©RTV Focus Zwolle

Van IJsbeelden tot Midwinterspooktocht 

Kom griezelen tijdens de theatrale Midwinterspooktocht Wodan en het dodenleger Sla de benen uit bij het IJsbeeldenfestival of dans het dak eraf tijdens het Kerstival in de Zwolse cafés. Ga met je kids naar het Sprookjesfestival of loop de lichtbeeldenroute door het historische centrum.

Bezoek de Kerstmarkt met daarbinnen een Kunst- en Creatiefmarkt; eet met vrienden of familie een heerlijk hapje in één van de gezellige restaurants die Zwolle rijk is, bezoek het grote assortiment winkels, waaronder de bijzondere boekenkerk Van der Velde Boeken. Bewonder kunst van uiteenlopende kunstenaars in het gloednieuwe museum Anno of het welbekende Museum de Fundatie.

Bekijk welke te gekke voorstellingen en concerten er zijn in Zwolse Theaters, Hedon, Filmhuis Fraterhuis of Pathé of nog ergens anders. Woon je niet in Zwolle? Regel bijtijds een overnachting in een sfeervol hotel of B&B om nog langer te kunnen genieten!  

 

eigen foto Zwolle Unlimited

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button