Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Windesheim gaat medewerkers buurtzorg opleiden tot verpleegkundigen

Zwolle – Hogeschool Windesheim gaat werknemers van Buurtzorg opleiden tot verpleegkundigen op hbo-niveau.

Jos de Blok, directeur van Buurtzorg, en Windesheimdirecteur Ineke van der Wal ondertekenden hiertoe een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Windesheim gaat medewerkers van Buurtzorg opleiden die verpleegkundige op bachelorniveau willen worden. Daarnaast gaat Windesheim Buurtzorg ondersteunen in het op hbo-niveau brengen van hun eigen opleidingen, zodat deze door Windesheim gevalideerd kunnen worden. Op deze manier kunnen medewerkers van Buurtzorg sneller verschillende opleidingen stapelen om tot een opleiding op bachelorniveau te komen.

Directeur Jos de Blok van Buurtzorg over het belang van wijkverpleegkundigen op hbo-niveau: ‘Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen in de wijkverpleging. Dat vraagt om een bepaald abstractieniveau van onze mensen. In Windesheim hebben we een partij gevonden die aansluit bij onze visie en met ons op zoek wil naar een opleidingsprogramma dat de flexibiliteit heeft die wij nodig hebben.’

Er wordt gestart met een groep van 14 medewerkers die de opleiding Verpleegkunde bij Windesheim gaan volgen. De gesloten samenwerkingsovereenkomst tussen Windesheim en Buurtzorg kent een looptijd drie jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button