Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse dichter draagt voor bij 3FM

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Wander Botter wil graag een bekende dichter zijn. De kans dat dit gaat lukken wordt steeds groter want sinds drie weken draagt hij op zondag voor uit eigen werk in het 3FM programma van Rob Janssen.

Verleden

Wander heeft een heftig verleden achter de rug. Hij werd opgenomen in een psychiatrische inrichting waar hij twee jaar verbleef en raakte verslaafd aan drank en drugs. Zonder hulp kickte hij af, iets wat naar eigen zeggen een zware periode was. Op dit moment werkt hij twee dagen bij een wijkboerderij in Zwolle waar hij meehelpt aan het onderhouden van de boerderij en het verzorgen van de dieren.

3FM

Een paar weken geleden belde Wander naar de uitzending van Rob Janssen op 3FM. Hij vroeg of hij mocht voordragen uit eigen werk en zo begon zijn carrière als dichter. Zijn gedichten zijn persoonlijk van aard en gaan over zijn ex-vriend, zijn overleden moeder en zijn geaardheid. ” Ik had verwacht dat mensen vervelend zouden reageren, maar het zijn allemaal positieve reacties.” aldus Wander.

Toekomst

” Ik zou het liefst dichter willen zijn of een boek uitgeven. Dan zou ik het geld dat ik daarmee verdien doneren aan een goed doel.” aldus de kunstenaar. De gedichten van Wander zijn hier te vinden en ook komende zondag is Wander tussen 12.00 en 14.00 te horen in het programma van Rob op 3FM.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button