Voorpagina

Wegens storm vandaag minder NS-treinen in heel Nederland

Zwolle – Zware storm op komst. Weerbureaus geven aan dat windkracht 9 tot 10 kan worden bereikt, met uitschieters naar windkracht 11. Bij dergelijke veiligheidsrisico’s voor reizigers en personeel passen NS en ProRail preventief de dienstregeling aan. Vandaag rijden er daarom in het hele land minder NS-treinen. Er rijden minder treinen omdat er bomen en takken op het spoor kunnen waaien.

Vandaag worden vanaf de middag de zwaarste windstoten verwacht

De ervaring leert dat dan bomen en takken op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bovenleidingen door rondwaaiend materiaal. ProRail heeft vandaag extra storingsploegen klaar staan om direct bomen en takken weg te kunnen halen. Waar we momenteel aan het spoor werken zetten we alle bouwmaterialen extra goed vast, zodat het niet weg kan waaien. ProRail houdt verder wegsleeplocomotieven achter de hand om snel gestrande treinen te kunnen wegslepen.

 NS reisplanner

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button