Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Weerupdate | Code oranje: Vannacht en zaterdag overdag grote kans op ijzel

Zwolle – Update 01:30 uur – Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor zaterdag vanaf 06:00 uur in verband met de verwachte sneeuw en ijzel. Het verkeer in Overijssel moet in de nacht van vrijdag op zaterdag al rekening houden met de winterse neerslag en grote kans op gladheid. De ijzel kan tot zaterdag laat in de avond aanhouden.

Code oranje is geldig voor zaterdag overdag. De verwachting is dat het vrijdagavond al begint te sneeuwen in het westen van het land en de sneeuw breidt zich in de nacht verder over het land uit, aldus het KNMI.

Verkeerinformatiedienst

De Verkeersinformatiedienst waarschuwt dat weggebruikers in het hele land alert moeten zijn en rekening moeten houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Bestuurders wordt aangeraden hun rij- en reisgedrag aan te passen en rekening te houden met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer, waarschuwt het KNMI. De ANWB heeft de bezetting van de Wegenwacht opgeschaald.

Sneeuw en ijzel

In totaal kan er 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen, lokaal kan dit oplopen tot 3-5 centimeter. Zoals het er nu naar uitziet is Nederland zaterdag rond 4.00 uur ’s nachts vrijwel volledig bedekt onder een laagje sneeuw. De sneeuw gaat zaterdagochtend over in ijzel, met als gevolg kans op gladheid op uitgebreide schaal. In Overijssel kan de ijzel nog tot laat in de avond aanhouden, verwacht het KNMI.

Strooiwagens

Wie wil weten waar de strooiwagens nu rijden, kan terecht op een speciale website van Rijkswaterstaat. Op de website rijkswaterstaatstrooit.nl staat een kaart waar alle strooiwagens live te volgen zijn.

Vooruitzicht

Zaterdag zal de temperatuur oplopen tot rond het vriespunt. In de nacht naar zondag blijft het droog en dooit het in het hele land licht. Het is overwegend bewolkt en sterk nevelig.

Zondag overdag is het overal minder koud met maxima van 5 tot 7 graden en een zwakke tot matige westelijke wind. Er zijn veel wolkenpartijen maar hier en daar komt de zon er ook even bij.

waarschuwing_land_1_new

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button