EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Week van de Techniek Zwolle niet meer weg te denken

Zaterdag 14 maart 2015 openden 8 techniek bedrijven op 5 plekken in Zwolle hun deuren voor schoolkinderen. Deze Open bedrijvendag was de afsluiter van de  Week van de Techniek in Zwolle. Kinderen en hun familie en vrieden konder op bezoek bij de volgende bedrijven: Tosec B.V., Bwefar Rental BV, Hemmink B.V., Nooter Technische Installaties BV, Unica Installatietechniek, Assies Installatietechniek BV, Opleidingscentrum De Grift en Breman Kloekke Elektrotechniek BV.

De kinderen konden vandaag proeven aan de wereld van techniek. En dat deden ze dan ook met veel enthousiasme. Naast dat ze allemaal een mooie gereedschap koffer kregen konden ze deze ook vullen. Ieder bedrijf dat meedeed gaf een mooi stukje gereedschap weg voor in de koffer.

En er kon natuurlijk volop met techniek gewerkt worden vandaag. Uitproberen hoe een mengpaneel werkt voor de licht- en geluidstechniek, een muurtje metselen, lassen maar ook met de computer een CAD tekening maken. Alles kon worden uitgeprobeerd. De medewerkers van de verschillende bedrijven instrueerden en hielpen de jonge bezoekertjes bij de verschillende ‘werkzaamheden’.

In totaal waren er per bedrijf gemiddeld 1800 bezoekers vandaag waarvan ongeveer 600 kinderen.

De Week van de Techniek in Zwolle kon, ondanks dat het moeilijk was de begroting rond te krijgen, toch door gaan. Dit dankzij sponsoring van de deelnemende bedrijven. De bedrijvendag was de afsluiter van de week waarbij leerlingen een dagdeel op de campus van het Deltion College zijn geweest om techniek te zien en te beleven.

Ieder jaar weer zijn er meer inschrijvingen vanuit scholen dan dat er kinderen aan mee kunnen doen. Juist door deze overweldigende belangstelling is de week van de techniek een niet meer weg te denken evenement.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button