Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waterschap Groot Salland wil nieuwe naam

Waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden fuseren tot een nieuw waterschap. Een nieuw waterschap betekent ook een nieuwe naam.

Een naam waarbij rekening kan worden gehouden met de geografische ligging van het nieuwe waterschap: de westelijke delen van Drenthe en Overijssel.  Ook kan de naam verbinding met de omgeving uitstralen.

Het waterschap roept de inwoners van het gebied op om een aansprekende naam voor het nieuwe waterschap te bedenken?

Eeuwige roem

 

Ideeën kunnen voor 16 maart via nieuwenaam@wgs.nl of nieuwenaam@reestenwieden.nl worden ingezonden voorzien van een korte motivatie over de keuze. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Aan de wedstrijd is geen prijs verbonden. Klaas Jansen van het Waterschap zegt: “Hier hebben we bewust voor gekozen. We willen heel graag serieuze inzendingen waar goed over is nagedacht. Maar de winnaar gaat natuurlijk voor de eeuwige roem. De bedachte naam komt natuurlijk overal op te staan.”

Het nieuwe waterschap strekt zich uit van Assen tot en met Deventer. De nieuwe organisatie gaat ruim 550 kilometer dijken, 6.300 kilometer watergangen en 16 rioolwaterzuiveringen beheren voor bijna 600.000 inwoners. Zwolle maakt onderdeel uit van het gebied dat het waterschap in beheer heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button