Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Wat voor burgemeester is Peter Snijders?

Foto's © Henrico van der Dussen

Zwolle – ‘In Hardenberg werd je de burgemeester van de ontmoeting genoemd. Daar kijken wij ook naar uit.’ Dat zei Gerdien Rots maandagavond tijdens de installatie van Peter Snijders.

Rots was voorzitter van de vertrouwenscommissie die de profielschets van de nieuwe burgemeester heeft opgesteld.  Zwolle zocht naar een ‘Boegbeeld met hart voor de stad’, een karaktervol leider die staat voor alle Zwollenaren, iemand die dat doet samen met de regio. Maar wat voor burgemeester is Peter Snijders eigenlijk?

Stabiel, betrouwbaar en integer

Andries Heidema, Commissaris van de Koning noemt Peter Snijders, tijdens de installatievergadering een mooi mens. “Stabiel, betrouwbaar en integer bestuurder. Iemand waarbij je je ook meteen op je gemak voelt. Of je nu wethouder, ambtenaar of inwoner bent. Bij Peter voel je je veilig.”

Veel contact met inwoners

Openbare orde en veiligheid valt onder de rechtstreekse verantwoordelijkheid van de nieuwe burgemeester. “Geen gemakkelijk onderwerp”, aldus Heidema, “Maar dat zal jou (red. Peter Snijders) niet tegenhouden. Je hebt gedrevenheid, scherpte, lef om dingen aan te pakken en uitdagingen aan te gaan.”

Ron König, burgemeester van Deventer noemt Peter Snijders een burgemeester met gevoel voor de menselijke maat. “Een burgemeester die veel contact heeft met inwoners. Hij heeft ook heel veel oog voor de hulpverleners. Hij is een aanpakker die veel waarde hecht aan goede relaties. Peter en zijn vrouw houden ook van humor.”

Engelse humor

Ook Heidema typeert Snijders als iemand waar je veel lol mee kunt hebben: “Je kunt prima met hem lachen. Met een enorm stuk Engelse humor en ook in combinatie met Drentse nuchterheid. Volgens mij past dat uitstekend hier in het Zwolse. ” Verder spreekt Heidema over een man met een open instelling en een heel groot inlevingsvermogen. “Je bent echt een boegbeeld van je gemeente geweest. Een verbinder, en actief in de samenleving. Dicht bij inwoners, dicht bij het bedrijfsleven. Hele mooie antenne voor de economie en de economische activiteit.”

“Klaar voor de sprong van Hardenberg naar Zwolle.” besluit Heidema.

Lees ook: installatie burgemeester

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button