Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWinter Zwolle

Wat is er vandaag zoal te doen in Zwolle ?

Vandaag: Koopzondag en Kerstmarkt in het centrum

Gezellig winkelen vanmiddag in het centrum van Zwolle of woonideeën opdoen op de Woonboulevard, het kan vanmiddag allemaal tijdens de koopzondag. Kom ook even gezellig langs op de gezellige kerstmarkt, er staan diverse foodtrucks met ‘Christmas’- en Winters-streetfood. Er zijn poffertjes en ‘reibekuchen’. De Kerstmarkt loopt van Luttekestraat naar Grote Kerkplein, Papenstraat en Celeplein. Ook vele kunstenaars zullen aanwezig zijn waardoor er een soort Kerst- Mont-Martre lijkt te ontstaan. Gezelligheid alom! Naast verse oliebollen, stroopwafels en kniepertjes is er glühwein en warme chocolademelk. Mmmmmm!

De winkels in het centrum van Zwolle en op de Woonboulevard zijn vandaag geopend van 13:00 – 17:00 uur.

tuinland-animated-gif

Tuinland extra koopzondag Kerst

De winkel is open van 12:00 – 17:00 uur. Genoeg tijd dus om nog gezellig langs te komen en te genieten van de kerstsfeer of om een kerstboom te kopen.
Tuinland, Charles Storkstraat 2, Zwolle

Films in Pathé Zwolle

De prachtige nieuwe bioscoop Pathé Zwolle is vanaf nu geopend voor publiek. Vandaag gezellig naar de bioscoop? Er draaien weer genoeg leuke films voor jong en oud! Onder andere de nieuwste Star Wars film is vandaag te zien.

Rogue One: A Star Wars Story, de eerste stand alone-film in het Star Wars universum

Rogue One gaat over een groep rebellen met de missie om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend. Lukt het de rebellen het sterrenstelsel te redden?

Pathé Zwolle

Trailer: Rogue One: A Star wars Story

Grote wensboom voor kerstwensen op Nieuwe Markt Zwolle

In samenwerking met de aangesloten ondernemers van Citycentrum Zwolle werden er gedurende 2 weken wenskaarten uitgereikt aan shoppende inwoners van Zwolle. Op de kaart mogen zij een wens invullen. Een wens met een sociale achtergrond. Bijvoorbeeld ‘Iemand die het financieel zwaar heeft een mooi kerstdiner bezorgen’, ‘iemand die ziek is een minithuisconcert aanbieden’, ‘de vrijwilligers van…. een kerst- of nieuwjaarsborrel aanbieden’. Dat soort wensen!

Een comité van ondernemers van de Nieuwe markt en Citycentrum Zwolle kiezen, uit de ongetwijfeld vele wensen, op 18 december 15.00/16.00 uur de drie mooiste en bijzonderste wensen uit en maken bekend hoe en wanneer deze bewaarheid gaan worden. Er is alle dagen kerstentertainment, glühwein en warme chocomelk.

Op Zondag 18 dec tussen 14.00-17.00 begeleiden verschillende orkesten, musici en koren iedereen naar de ‘finale’ tussen 15.00 en 16.00 uur.

wensboom-nieuwe-markt-2-rtv-focus-zwolle-2016

Santa Run Zwolle

De start is om 15.00 uur. De afstanden zijn 3, 6 of 9 kilometer, in rondes van 1.500 meter. Start & finish op het Eiland (ter hoogte van Pistache). De route loopt door de Waterstraat, Nieuwstraat, Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Spoelstraat, Pletterstraat en finisht op het Eiland. Online kun je je via www.santarunzwolle.nl inschrijven. Op 18 december ter plekke van 13.30 tot 14.45 uur. Deelnemen kost 12,50 euro (t/m 14 jaar 5,- euro), inclusief kerstmanpak en gratis consumptiemunt voor een winters hapje of drankje.
Een deel van de opbrengst gaat naar Unicef.

santarun

Fiep Westendorp tentoonstelling 100ste geboortedag

Op 17 december is het precies 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp geboren werd. Met haar illustraties bij de verhalen van Annie M.G. Schmidt en andere kinderliteratuur heeft haar werk een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Om haar 100e geboortedag te vieren is vanaf die dag in de Fundatie Zwolle de tentoonstelling ‘Blikvangers’ te zien, waarin tekeningen van Fiep Westendorp worden getoond, staat er in Schouwburg Odeon een familietentoonstelling rond haar werk en heeft de speciale Fiepbus in het weekend van 17 en 18 december twee dagen lang de Blijmarkt als vaste stek. Zondag 18 december vindt in Odeon bovendien het Fieperdepiep-festival plaats. Werk van winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, bedoeld voor jonge illustratoren, maakt deel uit van de tentoonstelling in de Fundatie. Hun werk wordt eveneens in Kasteel het Nijenhuis getoond.

Trampolinepark Rebound World is officieel geopend

Het trampolinepark Rebound World is afgelopen vrijdag officieel geopend in Zwolle. Vandaag kan er gesprongen worden vanaf 12:00 uur.

Het trampolinepark is gevestigd aan de Ossenkamp 3, nabij zwembad De Vrolijkheid. Bij Reboud World kan er trampoline gesprongen worden maar ze bieden ook een aantal energieke activiteiten zoals Free Jumping, Dodgeball (trefbal) en een Ninja obstakelbaan (vanaf de kerstvakantie beschikbaar).

Kerstconcert IJssellands Politie Mannenkoor

Het IJssellands Politie Mannenkoor brengt als vanouds het jaarlijkse kerstconcert ten gehore op zondagmiddag 18 december aanstaande om 15.30 uur in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat 29 te Zwolle.

Sopraan Elma van den Dool zal met haar warme en glaszuivere stem solistisch optreden en ook gezamenlijke stukken met het mannenkoor zingen. Het belooft een prachtig kerstconcert vol zang en muziek te worden. Muzikale medewerking wordt verleend door Herman Boerman (orgel), Gezienus Veldman (vleugel), Jan Bosch en Sandra Mulder (trompet). Het concert staat onder leiding van dirigent Gezienus Veldman.

De presentatie is in handen van Bernardien Hamhuis. De toegang is gratis en de kerk is ‘s middags open vanaf 14.45 uur.

pl2016

Festival of nine Lessons and Carols

Het ‘Festival of nine Lessons and Carols’ van ANTHEM vindt zoals ieder jaar op de laatste zondag voor Kerst plaats in de OLV-basiliek (Peperbus) in Zwolle. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld; de lezingen en Christmas Carols vertellen samen het aloude kerstverhaal.

Naast bekende componisten als Rutter, Britten en Willcocks staan er dit jaar ook wat verrassende stukken op het programma. ‘s Avonds zijn de lezingen in het Engels. Wees welkom! Toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten. Aanvang 16:00 uur en 20:00 uur. Deuren openen een half uur voor aanvang.

anthem

Gerelateerde artikelen

Back to top button