Ondernemend nieuws

Wat is beter een afdekplaat of een spatscherm?

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden voor in je keuken. Het is altijd goed om te kijken wat het beste bij jouw keuken past. Een afdekplaat of een spatscherm zijn twee compleet verschillende dingen. Daarom is het goed om te kijken welke van de twee het beste bij de situatie in jouw keuken zal passen.

Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor om achter te komen. Zo is het goed om de voordelen van beide mogelijkheden even op een rijtje te zetten. Aan de hand daarvan kun je dan gaan kijken wat de beste mogelijke optie is. Hieronder vind je alle mogelijke voordelen van een afdekplaat en van een spatscherm. Zo kun je eenvoudig één van de twee uit kiezen.

De voordelen van een afdekplaat

De voordelen van een afdekplaat inductiekookplaat zijn erg groot. Dit komt doordat er heel veel mee mogelijk is. Zo kun voorkom je dat er krassen en vuil op de plaat zelf terecht komen. Dit wordt allemaal opgevangen door de plaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de plaat eventueel beschadigd zal worden.

Daarnaast is een afdekplaat in allerlei verschillende designs te krijgen. Hierdoor kun je een design kiezen die ideaal bij de rest van je woning past. Op die manier zorg je ervoor dat het interieur van je keuken er op-en-top uit ziet. Dit is voor de meeste mensen wel een erg belangrijk punt.

Verder maakt een afdekplaat het keukenblad ook net wat groter. Dit komt doordat het keukenblad dan verlengt wordt door de platen. Je hebt dan dus meer ruimte om alles kwijt te kunnen. Dit is voor mensen met een wat kleinere keuken natuurlijk de ideale oplossing.

De voordelen van een spatscherm

Een spatscherm keuken heeft ook heel wat voordelen. Bij het gebruiken van een spatscherm komt er nooit iets op het aanrechtblad naast de kookplaat. Het is dus ideaal als je bijvoorbeeld saus maakt wat moet koken. Dit kan wel eens overal heen spetteren. Het is dan goed om dit te voorkomen door het gebruik van een spatscherm.

Daarnaast is een spatscherm een afsluiter van de inductieplaat. Je kunt dus echt een hoekje creëren waar je kunt koken. Dit is ideaal als je een wat groter keuken hebt en je niet wil dat er overal geknoeid wordt. Je kunt dan het beste een scherm zo plaatsen dat je wel goed langs kunt lopen.

Waar kies je voor?

Nu is het nog de vraag waar je precies voor moet kiezen. Het beste is om eerst te kijken naar de grote van je keuken. Wanneer de keuken wat kleiner is, kun je het beste voor een beschermer kiezen. Met een spatscherm kun je anders de keuken nog wat kleiner laten lijken.

Een spatscherm is wel ideaal voor in een grotere keuken. Het is goed om te kijken welke mogelijkheden je hebt en wat voor een design je keuken precies is. Dit kan namelijk ook nog een verschil maken bij de keuken van een spatscherm of een afdekplaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button