KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum voor cruciaal duel naar Flevo Boys

Berkum 1 Club nieuws Voorbeschouwing Berkum 1

Zwolle – Berkum 1 speelt zaterdag uit bij Flevo Boys en bindt dus voor de tweede opeenvolgende week de strijd aan met een directe concurrent in de 4e Divisie B. De Zwollenaren kunnen goede zaken doen met een driepunter, maar de thuisclub zit zo mogelijk in een nog benarder positie en zal dus helemaal niets cadeau doen.

“Wij hebben vorige week tegen Olde Veste een goede overwinning geboekt, en als wij ons eigen spelletje blijven spelen krijgen we kansen. Als we voldoende inzet laten zien kunnen we het Flevo Boys heel lastig maken,” verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel.

Niet overtuigend

Flevo Boys startte, net als Berkum, het seizoen niet erg overtuigend en eindigde in de tweede periode zelfs als laatste. Na de winterstop won de ploeg van trainer Arjen Postma nog maar één keer. Begin deze maand werd een mooie 2-1 thuisoverwinning over de streep getrokken tegen CSV Apeldoorn, maar een week later ging het weer mis. De Emmeloorders verloren toen met 3-2 bij Swift, al zat het toen bepaald niet mee voor de polderploeg. Flevo Boys kwam daar snel op 0-1 via een strafschop van Timon Rorije, maar Swift boog dat nog vóór rust om naar 3-1.

Opvallend was daarbij dat alle drie de tegengoals uit de rebound vielen. Flevo Boys speelde een goede tweede helft, maar kwam niet verder dan een aansluitingstreffer van aanvoerder Aran Nijboer. “We speelden de eerste helft zonder lef en waren voorin niet balvast genoeg. Pas na rust zag ik weer de goede energie en waren we echt dicht bij een verdiend punt. Wel is de drive terug in de ploeg,” oordeelde Flevo Boys-trainer Arjen Postma.

Wisselvallig

Berkum, dat in oktober thuis met 1-0 won van Flevo Boys, is dit seizoen veel te wisselvallig. Zo gingen de Zwollenaren na een fraaie 1-2 zege bij Eemdijk, de gedoodverfde kampioenskandidaat, een week later met 1-2 de bietenbrug op tegen laagvlieger SDV Barneveld. Daar volgde een 1-1 remise bij WV-HEDW op, en vorige week pakte de equipe van trainer Arno Hoekstra eindelijk weer eens de winst. Berkum was toen in eigen huis veel te sterk voor Olde Veste, dat in de weken ervóór nog een knappe serie had neergezet.

Berkum deelde vanaf de aftrap de lakens uit, maar had een eigen doelpunt van de tegenstander nodig om op voorsprong te komen. Nog vóór rust maakte Chris van der Meulen, na goed werk van collega-spits Lars Miedema, er 2-0 van en toen de, na lang blessureleed, teruggekeerde Johnsen Bacuna 10 minuten voor tijd de derde Berkum-goal maakte was de zaak beslist. Volgens trainer Hoekstra was die 3-0 eindstand een veel te magere afspiegeling van de verhoudingen, gezien het aantal grote kansen dat zijn ploeg liet liggen.

Ondanks die overwinning bivakkeert Berkum, op de 12e plek, nog steeds maar nét boven de gevarenzone, dus winst bij Flevo Boys is essentieel om wat meer lucht te krijgen. Flevo Boys staat er zelfs nog iets slechter voor, dus de polderploeg zal qua strijd alles geven om een laatste strohalm te pakken.

De ‘kelderkraker’ Flevo Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan 80 in Emmeloord om 15.00 uur af laat trappen.