KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum verslaat SVI vóór rust

Zwolle – VV Berkum heeft in het oefenduel tegen tweedeklasser en plaatsgenoot SVI met 4-2 gewonnen, maar moest het daarbij enkel van het eerste bedrijf hebben. Na rust oogde de thuisclub slordig en soms ongeïnspireerd, waarvan SVI goed profiteerde.

In de openingsfase waren er kansjes voor Berkum maar ging het nog redelijk gelijk op tussen beide ploegen. Daar kwam na 20 minuten verandering in, al stak SVI daarbij de helpende hand toe. Bij een poging om op te ruimen werd de bal tegen Berkum-spits Walter Dias Nzasi geschoten en toen het projectiel naar Nick Kleen caramboleerde had die geen moeite om de 1-0 binnen te schuiven.

Razendsnel

Binnen enkele minuten liep de vierdedivisionist uit naar een ruimere voorsprong. Eerst liet de razendsnelle Kleen op de rechterflank zijn tegenstander weer eens zijn hielen zien en uit de voorzet zorgde Vince van den Anker voor 2-0. Vrijwel direct daarna zette Mike van Ekeren goed door, waarna Dean Vreugdenhil de 3-0 op het scorebord bracht. Vlak vóór rust was het opnieuw raak. Dias Nzasi loste een niet al te hard schot, dat echter door de complete SVI-defensie werd gemist. Toen Van den Anker de inzet nog nét wist te verlengen betekende dat een 4-0 voorsprong.

Na de hervatting kwam er een op veel fronten gewijzigd Berkum binnen de lijnen, maar tot een goed vervolg leidde dat niet voor de thuisploeg. SVI kwam steeds meer opzetten en Lars van Gerner moest, na een corner van de bezoekers, op de Berkum-doellijn de aansluitingstreffer voorkomen. Die kwam er even later echter alsnog. Berkum-keeper Jasper de Visser trachtte redding te brengen door ver uit zijn doel te komen maar de bal kwam uit de kluts bij Dani van der Steege, die van grote afstand de 4-1 in de verlaten Berkum-goal knalde.

Onzorgvuldig

Berkum bleef het daarna wel proberen, maar was vrijwel steeds te onzorgvuldig in zowel de opbouw als de afwerking. Zo kwam Lars Miedema een aantal keren alleen voor de SVI-doelman, maar dat wist de Berkum-spits niet te verzilveren. Cairo van Wijnsberge had pech dat zijn goede schot nog net werd gekeerd door de SVI-keeper. SVI, dat ook al enkele kansen had gehad, liet zien tot het eind te willen knokken. Uit een goede aanval kwam de bal in de slotminuut bij Thom Kooke en de voormalige Berkum-middenvelder wist daar wel raad mee: 4-2.

Berkum wisselde zo een prima en productieve eerste helft af met een tweede bedrijf waarin de vierdedivisionist bleekjes voor de dag kwam. Dat zal dus komende zaterdag in de laatste oefenwedstrijd tegen Huizen, en zéker daarna in de competitie, een stuk beter moeten!

Berkum-SVI, 15 augustus 2023 (oefenwedstrijd)

Eindstand: 4-2 (4-0)
Scheidsrechter: Semih Kiremit
Doelpunten: 21. Nick Kleen (1-0), 24. Vince van den Anker (2-0), 26. Dean Vreugdenhil (3-0), 41. Van den Anker (4-0), 68. Dani van der Steege (4-1), 90. Thom Kooke (4-2)
Gele/rode kaarten: geen

Gerelateerde artikelen

Back to top button