Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Luister naar de vrijheidsverhalen van toen

Zwolle – Op 7 plekken in het centrum van Zwolle kan geluisterd worden naar vrijheidsverhalen. Iedere plek heeft een eigen verhaal met een daar aan gekoppelde foto. De vrijheidsverhalen hebben te maken met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Het museum in de maak, ANNO, heeft deze vrijheidsverhalen samen met het Bevrijdingsfestival Overijssel uitgezet.

Op iedere locatie is het mogelijk om een QR-code te scannen. Op deze manier is het mogelijk om te luisteren naar het verhaal dat bij de locatie. De foto’s van de vrijheidsverhalen komen uit de collectie van het Historisch Centrum Overijssel.

Een van de vrijheidsverhalen is te vinden op de Grote Markt – vlakbij de Engel. Op de foto zien we Prins Bernhard die op 17 april 1945 bezoek bracht aan Zwolle. De Prins kwam naar Zwolle om de bevrijding samen met de Zwollenaren te vieren.

De vrijheidsverhalen waren oorspronkelijk te horen tot en met 5 mei, maar is met twee weken verlengd.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Hoi! Mijn naam is Vincent Corjanus. RTV Oost heeft mij geplaatst, namens de NOS, bij RTV Focus Zwolle om het team te komen versterken. Schrijven is voor mij hetzelfde als ademhalen. Of ik nou een achtergrondverhaal, een lied of een gedicht schrijf; het komt allemaal uit dezelfde bron. Als journalist deed ik interviews met o.a. Jules Deelder, Frank Boeijen en Barry Hay. Daarnaast ben ik dichter en singer-songwriter. Met mijn dichtbundels en poëtische popliedjes reis ik regelmatig stad en land af. www.vincentcorjanus.nl
Back to top button