Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vrijdag 4 juni start GGD IJsselland weer met registratie in gele boekje

Zwolle – GGD IJsselland start vrijdag 4 juni, na een stop van drie weken, weer met het plakken van de stickertjes en de registratie in het gele vaccinatieboekje als mensen daarom vragen. Mensen die nog voor de tweede vaccinatie naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen op dat moment ook nog de registratie van de eerste vaccinatie krijgen, als die door GGD IJsselland is gegeven.

Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen. Daarnaast kan iedereen zonder afspraak, de komende drie weken, op specifieke tijden terecht bij het team Reizigerszorg van GGD IJsselland om de vaccinatie alsnog te laten registreren. Dat kan op de locatie in Zwolle (Zeven Alleetjes 1) op drie donderdagen, 10,17 en 24 juni, van 16.00-20.00, en op de locatie in Deventer op drie woensdagmiddagen, 9,16 en 23 juni, van 13.00-16.00 uur, Schurenstraat 8a (Centrum voor Gezondheid De Hoge Hond) in Deventer. Ook daarvoor is het nodig het registratiebewijs en een ID (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) mee te nemen.

Je krijgt dan een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer en stempel van de GGD. Let wel: geen stickertje, want die zijn specifiek van de betreffende batch en niet meer beschikbaar.

Neem hiervoor mee:

1) je gele vaccinatieboekje. Heb je nog geen boekje of ben je het kwijt, dan moet je zelf een nieuwe bestellen via www.mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes.
2) de registratiekaart van je vaccinatie(s). Ben je deze kwijt, dan kun je bellen met de coronalijn 088 – 443 03 70. Je krijgt dan een nieuwe registratiekaart toegestuurd.
3) een identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart)

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button