112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verdachte steekpartij Bitterstraat langer in voorlopige hechtenis

Voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd

Zwolle – De 30-jarige verdachte van de steekpartij in de Bitterstraat op 14 mei 2021, blijft langer in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris besloot dat de verdachte 90 dagen langer vast blijft zitten. Bij de steekpartij kwam een 32-jarige Zwollenaar om het leven.

Hulpdiensten waren vrijdagmorgen 14 mei uitgerukt voor een melding van een steekincident op de Bitterstraat in Zwolle. Het slachtoffer betrof een 32-jarige man uit Zwolle. Wat het motief van de dader was, is nog onbekend, wel werd er later bekend dat de twee elkaar kenden. Voor medische ondersteuning werd een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op het Rodetorenplein. Ondanks de inspanningen van diverse hulpdiensten, overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De politie startte onmiddellijk een klopjacht naar de dader, rond half twee was er een verdachte aangehouden in het Wezenlandenpark.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Hoi! Mijn naam is Vincent Corjanus. RTV Oost heeft mij geplaatst, namens de NOS, bij RTV Focus Zwolle om het team te komen versterken. Schrijven is voor mij hetzelfde als ademhalen. Of ik nou een achtergrondverhaal, een lied of een gedicht schrijf; het komt allemaal uit dezelfde bron. Als journalist deed ik interviews met o.a. Jules Deelder, Frank Boeijen en Barry Hay. Daarnaast ben ik dichter en singer-songwriter. Met mijn dichtbundels en poëtische popliedjes reis ik regelmatig stad en land af. www.vincentcorjanus.nl
Back to top button