Nieuws uit ZwolleSport

Voorwaardelijke straf PEC Zwolle

Zwolle – Rondom misdragingen vanuit een klein gedeelte van de achterban heeft PEC Zwolle een voorwaardelijke geldboete gekregen met de looptijd van een jaar. Zo werd er tijdens de bekerwedstrijd in en tegen Staphorst vuurwerk ontstoken en gedurende de thuiswedstrijd tegen Willem II bier en andere voorwerpen op het speelveld gegooid.

Algemeen manager Jeroen van Leeuwen reageert: ,,De club is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel vanuit de KNVB. Gezien de positieve sfeer en ondersteuning die ons eerste elftal ook dit seizoen van de achterban krijgt, is het ontzettend spijtig dat het zo ver heeft moeten komen. Dergelijk ongewenst gedrag, door een kleine groep vertoond, past totaal niet bij PEC Zwolle en brengt de club in diskrediet. Het overgrote merendeel van onze supportersschare gedraagt zich zowel tijdens thuis- als uitwedstrijden perfect en ondersteunt de spelers op een positieve manier in de jacht op driepunters. Laten we dan ook op die voet met elkaar verder gaan.”

Gevolgen ongewenst gedrag

Het is goed om je te realiseren dat er overal in het MAC3PARK stadion camera’s hangen en je dus wordt gepakt op het moment dat je bijvoorbeeld met bier gooit. De gevolgen daarvan zijn groot, zo krijg je een stadionverbod en een serieuze boete. Ook eventuele geldboetes die aan PEC Zwolle worden opgelegd, worden verhaald op de dader(s).

Gerelateerde artikelen

Back to top button