VoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In De Kuip wordt om 19.45 uur afgetrapt. Dit duel betekent een eerste weerzien met het stadion waar de Blauwvingers een half jaar geleden op sensationele wijze de beker wonnen. In een (soms zelfs letterlijk) dampende Kuip werd landskampioen Ajax met een 5-1 nederlaag terug naar Amsterdam gespeeld.

Sinds de rentree in de Eredivisie, speelde PEC Zwolle tweemaal tegen Feyenoord in Rotterdam. Aan deze ontmoetingen hebben de Zwollenaren minder goede herinneringen. In het eerste seizoen werd er goed meegevoetbald maar uiteindelijk met 2-0 verloren door een eigen doelpunt en strafschop. Vorig seizoen speelde PEC Zwolle een onthutsend zwakke wedstrijd in Rotterdam. Het Feyenoord van toenmalig trainer Ronald Koeman liep simpel uit naar een 3-0 overwinning. In totaal speelde de clubs veertien keer in de Eredivisie tegen elkaar. Van deze wedstrijden wisten de Rotterdammers er tien te winnen. Slechts eenmaal, in 1987, gingen de drie punten mee in de bus naar Zwolle. Drie keer werd er gelijkgespeeld. In 1981 was dat met stip het sensationeelst, er stond toen na negentig minuten een 5-5 eindstand op het scorebord. Trainer Jans was toentertijd één van de doelpuntenmakers.

Op de huidige ranglijst staan PEC Zwolle en Feyenoord allebei op 17 punten. Hierdoor delen ze plaats drie, al heeft Feyenoord wel een beter doelsaldo. De ploeg van trainer Fred Rutten won de laatste vier wedstrijden op rij in de Eredivisie en draait dus prima. Er werd voor het laatst verloren midden september. In De Kuip was Ajax met 0-1 te sterk. Binnen de selectie van PEC Zwolle zitten veel spelers met een verleden in Rotterdam. Zo speelden Rick Dikker (vorig seizoen aanvoerder van de A1) en Boy de Jong in de jeugdopleiding van Feyenoord. Warner Hahn wordt dit seizoen door PEC Zwolle van de Rotterdammers gehuurd. In de selectie van Feyenoord, zitten geen spelers met een verleden in Zwolle.

Scheidsrechter is zaterdagavond Pieter Vink. Hij wordt geassisteerd door Boonman, Janson en Van den Kerkhof. PEC Zwolle wordt gesteund door ruim 400 supporters die per bus of auto naar Rotterdam afreizen. Mensen die dit niet doen, kunnen de wedstrijd kijken in het Jupiler Supporterscafé aan het Stadionplein. Ook is het mogelijk om het duel via Twitter te volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte over de ontwikkelingen. De wedstrijd wordt uiteraard ook door FOX Sports rechtstreeks uitgezonden.

 

Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button