Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle met Mustafa Saymak

Zwolle – Aanstaande zaterdagavond staat om 18:30 de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. In deze uitwedstrijd kan PEC het huidige gat met FC Utrecht, dat nu op een 6e plaats staat, vergroten naar 7 punten. Tegenstander FC Utrecht heeft in de winterstop afscheid moeten nemen van Erik ten Hag, zijn opvolger is Jean-Paul ‚Äėgele kaart‚Äô de Jong. Utrecht wist gisteren onder leiding van de Jong haar eerste wedstrijd te winnen het werd 1-0 tegen Sparta. Zwolle kwam niet lekker uit de winterstop, blessures en schorsingen zorgen voor een valse start in 2018. Na 3 verlies partijen (Vitesse, AZ en PSV) biedt de overwinning van afgelopen dinsdag tegen Heerenveen weer perspectief. Beide ploegen zullen naar boven willen kijken en voor de winst willen gaan. De wedstrijd, die gespeeld wordt op een gloednieuw veld, staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer.

Zwolle swingt weer! Afgelopen dinsdag tegen sc Heerenveen was de selectie weer grotendeels compleet. Stabiele factor Diederik Boer stond weer op de goal en op het middenveld speelden Thomas en Saymak weer overtuigend. Younes Namli speelde ook weer een lekkere wedstrijd en lijkt een speler die rendeert met goede spelers om zich heen, maar nog de persoon die op eigen kracht een ploeg op sleeptouw kan nemen.

De zwakte van PEC ligt momenteel achterin op de linksbackpositie. Waar dit seizoen Dico Koppers werd aangetrokken hebben we hem vanwege een zware blessure nog niet echt in actie mogen zien. Noodgedwongen kwam Bram van Polen op deze plek terecht en tot op heden vult hij dit bovenverwachting goed in. Nu van Polen geblesseerd is staat Nicolas Freire op deze plek. Freire is een fysiek sterke mandekker maar komt voor de positie van back het voetballend vermogen tekort. Hij is niet snel en wendbaar genoeg voor deze positie. Daarnaast ontbeert het hem aan opbouwende kwaliteiten. Over de inzetbaarheid van van Polen (knie klachten) is op dit moment nog niets bekend.

FC Utrecht speelt over het algemeen in een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. In de spits staan de snelle Gyrano Kerk en Ceriel Dessers. Achter de spits staat de handige Labyad die de spitsen van aanvoer moet voorzien. Aan Zwolle de taak om deze aanvoer onschadelijk te maken. Verder zien we op het Utrechtse middenveld oude bekende Mateusz Klich en stille motor Yassin Ayoub.

De wekelijkse vraag is wie start er bij PEC in de spits? Nijland, Ondaan en Parzyszek hebben nog niet kunnen overtuigen. Afgelopen wedstrijd(en) stond Marinus in de spits en deed dit niet onverdienstelijk. Ook is het natuurlijk een optie om Queency Menig is de spits te positioneren.

Bron: https://pec.nu/

Gerelateerde artikelen

Back to top button