Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Met de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle (zaterdag 20.00 uur) breekt voor PEC Zwolle een drukke periode aan medio december. Want na het duel met de gedoodverfde titelkandidaat speelt PEC Zwolle in anderhalve week nog tegen Excelsior (beker), FC Emmen en ADO Den Haag.

Europa

Tegenstander Ajax beleeft niet de prettigste week uit haar bestaan. Vorige week zaterdag werd er thuis verloren van FC Twente. De ploeg van voormalig Zwolle-trainer Ron Jans was met 1-2 te sterk en daardoor leek de koppositie te moeten worden afgestaan aan Vitesse. PEC Zwolle hielp Ajax, maar nog veel meer zichzelf, door in het MAC3PARK stadion met diezelfde cijfers te winnen van Vitesse. Hierdoor bleef Ajax aan kop, maar zag het Feyenoord en PSV wel een punt inlopen. Teleurstellender was de nederlaag die het woensdagavond leed in de Champions League. De laatste poulewedstrijd tegen Atalanta moest gewonnen worden om ook na de winter op het hoogste Europese strijdtoneel actief te blijven, maar het waren de Italianen die er met de zege vandoor gingen: 0-1. Mede door dat resultaat zal Ajax zich het komende kalenderjaar gaan melden in de Europa League.

Ziekenboeg stroomt leeg

PEC Zwolle boekte zoals beschreven een zeer belangrijke overwinning op de verrassing van dit seizoen, Vitesse. Hoewel het voor rust veel beter en aanvallender speelde dan erna, lukte het pas in het tweede bedrijf om tot scoren te komen. Grote kansen werden voor de thee door onder meer Eliano Reijnders en Mike van Duinen onbenut gelaten, maar Jesper Drost (intikker) en Van Duinen (penalty) maakten dat na rust meer dan goed. Ook gezien de resultaten van de overige teams in het rechterrijtje was de driepunter meer dan welkom. Ander positief nieuws was de rentree van Bram van Polen en Pelle Clement. Het tweetal verscheen het laatste kwartier binnen de lijnen en zijn hard op weg om op korte termijn weer de volle negentig minuten te maken. Deze week verscheen ook Slobodan Tedić weer op het veld. De aanvaller raakte twee keer in korte tijd geblesseerd, maar lijkt dit jaar dan toch nog in actie te kunnen komen.

Vorig seizoen werd het duel in Amsterdam niet gespeeld en werd het in Zwolle 2-4 voor Ajax. Mocht PEC Zwolle opnieuw stunten en winnen in Amsterdam, dan is dat voor het eerst in de Eredivisie. Wel werd er tweemaal gelijkgespeeld. Voor de Johan Cruijff Schaal werd in 2014 wél gewonnen in Amsterdam van Ajax, al was PEC Zwolle toen formeel gezien als bekerwinnaar de thuisspelende ploeg.

Arbitrage

Ajax – PEC Zwolle begint zaterdag om 20.00 uur. Scheidsrechter is Pol van Boekel. Rens Bluemink en Jermaine Lapar zijn de assistent-scheidsrechters. Official is Laurens Gerrets. De VAR in Zeis is Jochem Kamphuis, die op zijn beurt geassisteerd wordt door Richard Brondijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button