Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vogelzangcursus IVN start morgen en komende zaterdag

Uitlopende takken, frisgroene kleuren en vrolijk gezang

De werkgroep Vogelzang organiseert ieder voorjaar de Vogelzangcursus. Iedereen* die interesse heeft in de Zwolse zangvogels en graag het onderscheid tussen de verschillende soorten zang wil leren maken is van harte welkom bij deze cursus. Een vooropleiding is niet nodig.

Vanaf begin maart tot ongeveer eind mei gaan IVN-gidsen met groepen cursisten wekelijks op pad om vogels te luisteren in diverse vogelgebieden in en rondom Zwolle. Er zijn verschillende niveaus: beginners, gevorderden en wat er tussenin zit. En er zijn twee mogelijkheden qua dag: een zaterdagochtendgroep en een maandagochtendgroep.

Komend voorjaar 2015 start de vogelzangcursus op maandag 2 maart en de zaterdaggroepen starten op 7 maart.

De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. De maandaggroepen starten om 09:00 uur, de zaterdaggroepen starten om 08:00 uur. De cursus sluiten we af met een slotexcursie van een hele ochtend voor de zaterdaggroepen op 23 mei en voor de maandaggroepen op 18 mei.

Gidsen vertellen wetenswaardigheden

Tijdens de cursus leer je luisteren naar en het onderscheid maken in de geluiden van vogels. We komen bijvoorbeeld mezen, boomklevers, roodborstjes, vinken of spechten tegen. Maar ook vogels van moerasbosjes en terugkerende trekvogels als zwartkop, tuinfluiter, kleine karekiet, nachtegaal of spotvogel. De gidsen kunnen allerlei wetenswaardigheden van de vogels vertellen of hoe en waar ze leven.

Kosten € 40,-

De kosten voor deelname zijn € 40,– voor niet-leden en € 25,– voor leden van IVN en KNNV (Lid worden van IVN Zwolle? Klik Hier). Voor kinderen van niet-leden zijn de kosten voor deelname € 20,– en € 12,50 voor kinderen van leden van IVN en KNNV.

Info en aanmelden

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button