HardlopenNieuws uit ZwolleVoorpagina

4000 hardlopers aangemeld voor Scania Zwolse Halve Marathon

Zwolle – De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon is bereikt. Nooit eerder zat het hoofdonderdeel van de het Zwolse hardloopfestijn zo snel vol. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog wel mogelijk via de website www.halvemarathonzwolle.nl. Aan de kortste afstand kunnen zaterdag 11 juni maximaal 4.500 hardlopers meedoen.

De groei van de Scania Zwolse Halve Marathon lijkt onstuitbaar. In totaal doen er zaterdag 11 juni 2016 zo’n 8.500 deelnemers mee aan de loop van ruim 21 kilometer en de 4 Engelse Mijlen. De populariteit van het loopfestijn lijkt ieder jaar te groeien. Echter moet er – om de veiligheid te waarborgen – natuurlijk altijd rekening worden gehouden met een limiet. Voor wat betreft de Wavin 4 Engelse Mijlen is inschrijven nog mogelijk. Voor de halve marathon werkt de organisatie niet met een wacht-/reservelijst.

Koningsdagloop

In de aanloop naar de Scania Zwolse Halve Marathon staat op woensdag 27 april de Koningsdagsloop op het programma. Een feestelijk hardloopevenement over 42,2 kilometer met start voor de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn en finish bij On Campus in Zwolle. Oftewel een sportieve activiteit die uitstekend past bij Koningsdag, zeker gezien het feit dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 27 april naar Zwolle afreizen om Koningsdag te vieren. Deelnemen aan de Koningsdagloop kan individueel of in estafettevorm in een team van twee of (maximaal) drie personen. Inschrijven voor de Oranje gekleurde Koningsdagloop van Apeldoorn naar Zwolle kan via www.koningsdagloop.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button