Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

VMBO-leerlingen racen over de Karba Kartbaan met gepimpte skelters

Zwolle – Vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken deden vrijdag 2 juni a.s. mee aan de Skelterrace op de Karba Kartbaan in Zwolle. Het Deltion College organiseerde de Skelterrace om jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met techniek.

Skelterrace

De wedstrijd bestond uit een race, behendigheidsparcours, sprint en pitstop met een door de teams zelf gepimpte Skelter. Daarnaast moesten de teams zich presenteren aan de hand van twee filmpjes. In de filmpjes moesten ze een verkooppraatje houden over het team en de gepimpte Skelter. Voor alle onderdelen viel een leuke prijs te behalen. Daarnaast werd er een overall winnaar bekend gemaakt. Dit jaar doen er wedstrijdteams afkomstig van: RSG Tromp Meesters, TAK Centrum, JenaXL, Carmel College Salland, Almere College Dronten en RSG Noordoost Veluwe

Organisatie

Drie Deltion-studenten van de mbo-opleiding Facilitair Leidinggevende hebben geholpen bij de organisatie. Ze waren onder andere verantwoordelijk voor het bedenken en regelen van de techniekactiviteiten rondom de kartbaan. Daarnaast helpen studenten van de mbo-opleiding Mechatronica bij de op- en afbouw en het jureren van de skelters.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button