EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vitens-medewerkers gaan staken met protestlunch voor hoofdkantoor

Zwolle – Medewerkers van waterbedrijf Vitens uit Zwolle, Leeuwarden, Arnhem en Utrecht gaan maandag 16 juli voor het eerst een dag staken.

Tijdens een protestlunch op de stoep van het hoofdkantoor in Zwolle laten ze zien dat hun grens is bereikt. Na meer dan een jaar onderhandelen en een aantal ludieke acties en boycotacties, hebben ze al meer dan een jaar geen nieuwe cao waterbedrijven.

Heel lang geen nieuwe CAO

Aan de staking doen leden van FNV Publiek Belang en CNV Connectief mee.Linda Groen, bestuurder FNV Publiek Belang: ‘De grens is bereikt voor de medewerkers van Vitens en andere waterbedrijven. Er is al veel te lang geen nieuwe cao en de werkgevers gaan niet in op de eisen en problemen die de medewerkers hebben. De werkgevers stonden laatst op de stoep van de FNV, maar zonder echte antwoorden op onze eisen. Zij blijven feitelijk bij hun eindbod. Daarom gaan de medewerkers van Vitens nu voor het eerst staken.’

Loonsverhoging 2,5 %

De cao van ongeveer 5000 medewerkers van de vijftien waterbedrijven en waterlaboratoria verliep op 1 juli 2017. De medewerkers eisen minimaal een loonsverhoging van 2,5% per jaar met terugwerkende kracht. Groen: ‘Maar waar de emmer vooral door overloopt bij de watermedewerkers, is het niet in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking in participatiebanen en het niet overal nakomen van alle bestaande salarisgaranties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button