112 nieuwsKabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vier rijbewijzen ingevorderd bij verkeerstoezicht rond Zwolle

Zwolle – Zondag viel weer een aantal weggebruikers negatief op in het verkeer alhoewel het merendeel gelukkig keurig rijgedrag vertoonde. Die eerst genoemde kregen dan ook extra aandacht van de politie. Er werden vier rijbewijzen ingevorderd in verband met snelheid.

Op de A28 bij Staphorst reed een automobilist 161 km/u waar 100 was toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder testte met een speekseltest positief op cocaïne en amfetamine. In de auto werd een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Uitslag duurt enige weken.

Rond 21:45 uur werd de bestuurder van een auto staande gehouden die ook 161 km/u reed op de A28 tussen Zwolle en Hattem, waar 100 was toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en zowel de bestuurder als de bijrijder kregen een boete voor het negeren van de avondklok. De (beginnende) bestuurder kwam overigens meerdere keren voor ter zake snelheid. Niet alleen de officier van justitie maar ook het CBR zullen hier werk van gaan maken.

De andere twee rijbewijzen werden ingevorderd op de A50 bij Hattem en op de A28 bij Hattem (respectievelijk 159 en 162 km/u in plaats van de toegestane 100)

In Wapenveld werden drie snorfietsers gemeten met 51 km/u in plaats van de toegestane 25. Naast een bekeuring is er een WOK signaal op het kenteken gekomen. Herkeuring dus nodig voordat er weer mee gereden mag worden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button