112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vier bestuurders door de mand gevallen bij grote alcohol- en drugscontrole rondom Zwolle

Zwolle – Een grote alcohol- en drugscontrole in en rondom Zwolle vier bestuurders zijn bij deze controle door de mand gevallen. In totaal controleerde de politie 1572 bestuurders.

Bij een automobilist en twee bromfietsers was de speekseltest positief op drugs. Een derde bromfietser kreeg een nog slechtere uitslag. De uitslag van de bromfiester was bij de speekseltest positief op alcohol én drugs gebruik. Daarbij werd bekend dat de bromfietser niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg hier voor al twee bekeuringen. De bromfiets kon daarnaast ook ruim 70 kilometer per uur rijden. De scooter werd in beslag genomen.

NFI

Bij de vier overtreders werd ook een bloedproef afgenomen vanwege de positieve speekseltest. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat de bloedproeven onderzoeken. De uitslagen  zullen over een paar weken bekend worden gemaakt. Daarna handelt Justitie de zaak ver af.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button